
طرز تهیه تیرامیسو ایتالیایی کلاسیک
تیرامیسو یکی از دسرهای محبوب و خوشمزه ایتالیایی است که با ترکیب قهوه، پنیر ماسکارپونه، بیسکویت ساویاردی و کاکائو تهیه می شود. در اینجا دستور پخت تیرامیسو ایتالیایی اصل را به شما آموزش می دهیم.

مواد لازم طرز تهیه تیرامیسو برای 6 نفر
1- بیسکویت ساویاردی (لیدی فینگر) : 200 گرم
2- پنیرماسکارپونه : 25 گرم
3- تخم مرغ : 3 عدد (زرده و سفیده جدا شده)
4- شکر : 100 گرم
5- قهوه اسپرسو : 1 فنجان (سرد شده)
6- شیر : 2 قاشق غذاخوری (برای رقیق کردن قهوه)
7- پودر کاکائو :به میزان لازم (برای تزئین)
طرز تهیه تیرامیسو
در اینجا مراحل دقیقتر آمادهسازی قهوه، تهیه مخلوط ماسکارپونه، مونتاژ تیرامیسو، تزئین و سرو تیرامیسو ایتالیایی را برایتان توضیح میدهم:
1. آمادهسازی قهوه:
قهوه را به روش دلخواه (با قهوهساز، فرنچ پرس یا اسپرسو) دم کنید.
اگر دوست دارید، میتوانید به قهوه شکر اضافه کنید تا شیرینتر شود.
بگذارید قهوه به دمای اتاق خنک شود (برای جلوگیری از نرم شدن بیسکویتها در مرحله بعد).
2. تهیه مخلوط ماسکارپونه
در یک کاسه، زردههای تخممرغ و شکر را با همزن برقی بزنید تا مخلوط روشن و پفکی و حجیم به دست آید.
پنیر ماسکارپونه را به مخلوط زرده و شکر اضافه کنید و با دقت هم بزنید تا کاملاً یکدست شود.
در یک کاسه دیگر، سفیده های تخم مرغ را با کمی شکر بزنید تا به حالت مرنگ (سفت و براق) برسد.
سفیده های زده شده را به آرامی به مخلوط پنیر ماسکارپونه اضافه کرده و به آرامی با حرکات دورانی هم بزنید تا مخلوطی نرم و روان به دست آید.
3. مونتاژ تیرامیسو:
بیسکویتهای لیدیفینگر را به مدت 1 یا 2 ثانیه در قهوه فرو ببرید ( زیاد خیس نشوند تا نرم نشوند).
یک لایه از بیسکویت ها را در ظرف سرو بچینید.
نصف مخلوط ماسکارپونه را روی بیسکویت ها بریزید و صاف کنید
لایه دوم بیسکویت ها را اضافه کنید و بقیه مخلوط ماسکارپونه را روی آن بریزید. و با پشت قاشق سطح تیرامیسو را صاف کنید.
4. تزئین و سرو در این طرز تهیه تیرامیسو:
ظرف را با پوشش پلاستیکی بپوشانید و حداقل 4 ساعت ( یا ترجیحا یک شب) در یخچال بگذارید تا کاملا خودش را بگیرد. قبل از سرو، روی تیرامیسو را با پودر کاکائو بپوشانید و به دلخواه با توت یا شکلات رنده شده تزئین کنید.

در این طرز تهیه تیرامیسو اگر پنیر ماسکارپونه در دسترس نبود، میتوانید از چند جایگزین دیگر استفاده کنید. در اینجا چند گزینه مناسب برای جایگزینی پنیر ماسکارپونه آورده شده است:
پنیر خامهای : این پنیر با بافت نرم و طعم ملایم، میتواند گزینهای مناسب باشد. میتوانید مقداری خامه ترش یا خامه شیرین را با پنیر خامهای مخلوط کنید تا بافت و طعم مشابهتری به دست آید.
خامه ترش: خامه ترش میتواند به ایجاد بافت کرمی و طعمی متمایز کمک کند. میتوانید آن را با کمی شکر و وانیل هم بزنید تا شیرینتر شود.
ماست یونانی : ماست یونانی نیز گزینهای سالمتر است. برای کاهش اسیدیتۀ طعم، میتوانید کمی شکر و وانیل به آن اضافه کنید.
ترکیب پنیر خامهای و خامه: میتوانید ۲۵۰ گرم پنیر خامهای را با ۱۰۰ میلیلیتر خامه هم بزنید تا بافت نرمتری به دست آورید. این ترکیب به طرز چشمگیری شبیه به ماسکارپونه خواهد بود.
پنیر قراچه: پنیر قراچه نیز میتواند به عنوان جانشین محکمی برای ماسکارپونه استفاده شود. میتوانید آن را با کمی خامه هم زده و پوره کنید تا بافت کرمی و لطیفتر شود.
پنیر توفو : برای نسخه وگان تیرامیسو، میتوانید از توفوی نرم استفاده کنید. آن را با کمی شکر و عصاره وانیل مخلوط کنید تا طعم و بافت دلخواهی پیدا کند. می توان بجای شکر از ارده شکلا سفید نیر استفاده کرد.
این جایگزینها میتوانند در طرز تهیه تیرامیسو موثر باشند و با کمی خلاقیت میتوانید به نیتجهی مطلوب دست پیدا کنید.
امیدواریم از این طرز تهیه تیرامیسو لذت برده باشید.