
طرز تهیه آش رشته مجلسی در خانه
آش رشته و طرز تهیه آش رشته، مرا به دوران کودکی می برد. این یک آش مقوی است که سرشار از مواد مغذی، پروتئین و فیبر است و شما را گرم می کند. این یک غذای اصلی در آشپزی ایرانی است و در اینجا دستور پختی را که مادر و عمه ام به من آموخته اند و نسل ها از مادربزرگم به من منتقل شده است را به اشتراک می گذارم . در طرز تهیه آش رشته، آن را ساده کرده ام، بنابراین هر کسی می تواند آن را درست کند!
- طرز تهیه آش رشته مجلسی در خانه
- چرا آش رشته دوست داشتنی است؟
- مواد لازم در طرز تهیه آش رشته (برای 5 نفر)
- طرز تهیه آش رشته مجلسی خانگی
- مرحله اول از طرز تهیه آش رشته: خیس کردن حبوبات
- مرحله دوم از طرز تهیه آش رشته: پختن حبوبات
- مرحله سوم از طرز تهیه آش رشته: آماده سازی سبزیجات
- مرحله چهارم از طرز تهیه آش رشته: آماده سازی پیاز و سیر
- مرحله پنجم از طرز تهیه آش رشته : تفت نعناع خشک
- مرحله ششم از طرز تهیه آش رشته : ترکیب کردن مواد آماده شده
- مرحله هفتم از طرز تهیه آش رشته : اضافه کردن رشته آشی
- آش رشته را چگونه سرو کنیم؟
- نکات کلیدی در طرز تهیه آش رشته
- راهنمای نگهداری آش رشته
- طرز استفاده آش رشته ایرانی
- کالری آش رشته ایرانی
- توصیه مصرف
- نتیجهگیری طرز تهیه آش رشته
آش رشته یک معدن پر از حبوبات و سبزیجات تازه از قبیل نخود، لوبیا، اسفناچ و رشته ایرانی است. دز طرز تهیه آش رشته، چیزی که آش رشته را خامه ای می کند یک ماده جادویی به نام کشک است که طعمی تند و منحصر به فرد دارد. اگر کشک در دسترش شما نبود نگران نباشید! می توانید از ماست خامه ای یا خامه ترش نیز استفاده کنید.
آش رشته فقط یک غذا نیست، در فرهنگ ایرانی، به ویژه در جشن نوروز جایگاه ویژه ای دارد. آش رشته در روح نوروز دارای معانی نمادین زیبایی است. رشتههایی که به آن «رشته» میگویند نشاندهنده رشتههای زندگی است. سبزیجات پر جنب و جوش نشان دهنده آغاز تازه و شروع بهار و حبوبات نماد رفاه و فراوانی برای سال آینده است.
ما به طور سنتی در چهارشنبه سوری که جشن پیش از نوروز در آستانه آخرین چهارشنبه سال شمسی است، آش رشته می خوریم . این به طور سنتی شامل پریدن از روی آتش سوزی است که نمادی از پاک کردن بیماری، هر گونه مشکل یا بدبختی سال قبل برای یک سال جدید موفق است.
در آخرین جشن نوروزی به نام سیزده بیدار هم آش می خوریم . این در سیزدهمین روز پس از سال جدید است و به معنای واقعی کلمه “13 به در” ترجمه می شود. روزی است که از شر هر بدبختی سال قبل خلاص شوید، با خانواده و عزیزانتان در فضای باز باشید، یک پیک نیک همراه با یک دیگ بزرگ آش رشته!!!
چرا آش رشته دوست داشتنی است؟
- سالم و مغذی : آش رشته یک نیروگاه قوی با پروتئین، فیبر و ویتامین های حبوبات، سبزی های برگ دار و گیاهان تازه است.
- خوش طعم :ترکیبی از گیاهان و مواد مختلف با هر قاشق یک طعم واقعا منحصر به فرد و اعتیاد آور ایجاد می کند.
- سنت نمادین ایرانی
طرز تهیه آش رشته مجلسی خانگی
طرز تهیه آش رشته در 14 مرحله آسان انجام می شود که بجز آماده سازی مواد اولیه، پخت آن در حدود1 ساعت و نیم به طول خواهد انجامید.
مرحله اول از طرز تهیه آش رشته: خیس کردن حبوبات
مهم ترین نکته در پخت آش رشته یا آش رشته خیس کردن حبوبات است که به پخت سریع آن در زمان کوتاه کمک می کند. به آن ها کمی نمک اضافه کنید و اجازه دهید 5 تا 6 ساعت خیس بخورند و آب آنها را دو بار عوض کنید تا تورم حبوبات نیز از بین برود.
مرحله دوم از طرز تهیه آش رشته: پختن حبوبات
ابتدا نخودها را در آبکش ریخته و بشویید و در قابلمه بریزید. 4 تا 5 لیوان آب در قابلمه بریزید و اجازه دهید نخودها با حرارت ملایم بپزند. حبوبات را در قابلمه ای دیگر بریزید و 5 لیوان آب روی آن ها بریزید.
بهتر است آن را روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب بجوشد و سپس حرارت را ملایم کنید تا به مرور زمان حبوبات بپزند. توجه داشته باشید که نخود و لوبیا نباید کاملا نرم و له شوند.
به محض اینکه آنها را با دندان های خود تست کردید و پخته شدند و ظاهر خود را حفظ کردند باید آنها را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید. عدس ها را در ظرفی بریزید و روی آن آب بریزید و بگذارید 30 دقیقه خیس بخورد.
مرحله سوم از طرز تهیه آش رشته: آماده سازی سبزیجات
سبزی ها را تمیز کرده و بشویید و در آبکش بریزید و یک پارچه تمیز پهن کنید و سبزیجات را روی پارچه قرار دهید. بگذارید خشک شوند و در خردکن یا روی تخته آشپزخانه قرار دهید. آنها را در اندازه متوسط خرد کنید (سبزیجات نباید ریز خرد شوند) و کنار بگذارید.
مرحله چهارم از طرز تهیه آش رشته: آماده سازی پیاز و سیر
پیازها را پوست بگیرید و بشویید و روی تخته آشپزخانه خرد کنید و داخل تابه روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. پیازها را در تابه بریزید و تفت دهید تا طلایی شوند و سپس در ظرفی بچینید.
سیرها را پوست بگیرید، سپس رنده کنید و سرخ کنید. آنها را بپزید تا طلایی شوند و در ظرفی بریزید. برای از بین نرفتن خواص سیر توصیه می شود آن را خیلی کم در روغن سرخ کنید.
مرحله پنجم از طرز تهیه آش رشته : تفت نعناع خشک
در ادامه مرحله چهارم، فورا ماهیتابه را چک کنید اگر روغن داخل ماهیتابه نبود دوباره روغن بیشتری داخل آن بریزید و حرارت را کم کنید. نعناع خشک را در تابه ریخته و تفت دهید. به محض اینکه رنگ نعناها کمی تغییر کرد، ظرف را از روی حرارت بردارید. آن را کنار می گذاریم و مدام سرخ می کنیم تا نعنا داغ نسوزد و سیاه نشود.
مرحله ششم از طرز تهیه آش رشته : ترکیب کردن مواد آماده شده
1/3 آب را داخل قابلمه ای که برای پخت آش ایرانی آماده کرده ایم بریزید و درب قابلمه را بگذارید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا زودتر بجوشد. وقتی آب جوش آمد، عدس ها را آبکش کنید، سپس به آب در حال جوش اضافه کنید.
به همین ترتیب نخود و لوبیاهای پخته شده را در آب جوش بریزید. حالا سبزی را اضافه کرده و بلافاصله نصف قاشق نمک به آن اضافه می کنیم (نمک می زنیم تا رنگ سبز آن حفظ شود.)
حالا نیمی از سیر داغ، پیاز، نعنا داغ و کمی زردچوبه را به آش اضافه کنید. به یاد داشته باشید که درب قابلمه را نگذارید. اجازه دهید سبزیجات به مدت 30 تا 45 دقیقه روی حرارت متوسط بپزند.
مرحله هفتم از طرز تهیه آش رشته : اضافه کردن رشته آشی
بعد از پختن سبزی، رشته ها را از وسط نصف کرده و داخل آش بریزید. بعد از 15 تا 20 دقیقه آش را بچشید و در صورت نیاز دوباره نمک را به آن اضافه کنید.
آش رشته را چگونه سرو کنیم؟
بعد از بیان طرز تهیه آش رشته باید بدانیم چطور آن را سرو کنیم. آش رشته آماده شده را در ظرف مورد نظر بریزید و روی آن را با پیاز، سیر داغ، نعنا داغ و کشک تزیین کنید و نوش جان کنید.
نکات کلیدی در طرز تهیه آش رشته
- در طرز تهیه آش رشته نکته مهم این است که برای اینکه رشته ها به هم نچسبند و مواد زودتر در قابلمه پخته شوند، باید ظرفیت قابلمه بیشتر از حجم آش رشته باشد.
- برای این آش بهتر است از پیاز داغ فراوان استفاده کنید.
- سعی کنید از بهترین نوع رشته آشی و درشت استفاده کنید.
- نمک آش رشته را حتما تست کنید تا با ریختن کشک شور نشود.
- کشک را حتما 20 دقیقه از نظر سلامت بجوشانید.
- تره فرنگی را جدا از سبزیجات دیگر خرد کنید.
- هرگز آش را هنگام پخت در قابلمه نگذارید تا قهوه ای نشود.
- می توانید مقدار لوبیاهای موجود در آش را کم یا زیاد کنید.
راهنمای نگهداری آش رشته
- تا چهار روز در یخچال در ظرف دربسته نگهداری کنید. حتی در این مدت، آش رشه طعم بهتری به خود می گیرد ، بنابراین تقریباً همیشه باقیمانده آن آماده مصرف است.
- دوباره در یک تابه یا قابلمه کوچک روی حرارت متوسط روی اجاق گاز گرم کنید. اگر خیلی غلیظ شد، می توانید با کمی آب آن را رقیق کنید.
- اگر تصمیم گرفتید مقدار زیادی تهیه کنید، باقیمانده آن را فریز کنید – این کاری است که من معمولا انجام می دهم. پس از سرد شدن، مخلوط را به ظرف در بسته منتقل کرده و حداکثر به مدت دو ماه در فریزر نگهداری کنید. برای استفاده دوباره، آن را به مدت یک شب در یخچال یا چند ساعت روی میز قرار دهید، سپس آن را طبق دستور گرم کنید.
طرز استفاده آش رشته ایرانی
آش رشته ایرانی به عنوان یک غذای گرم و مغذی معمولاً به عنوان وعده غذایی اصلی یا به عنوان پیشغذا در مناسبتهای ویژه سرو میشود. برای سرو آش رشته:
- سرو داغ: آش رشته باید داغ سرو شود. میتوانید آن را در کاسههای مناسب بریزید.
- تزئین: برای تزئین میتوانید از نعنا داغ، پیاز داغ و سرکه استفاده کنید.
- با نان یا برنج: این آش به تنهایی یا به همراه نان تافتون یا برنج سرو میشود.
کالری آش رشته ایرانی
طرز تهیه آش رشته ارتباط تنگاتنگی با میزان کالری آن دارد چرا که طرز تهیه آش بطور صحیح می تواند از هدر رفت کالری آن جلوگیری نماید. کالری آش رشته بسته به مواد استفادهشده (مانند نوع حبوبات و روغن) متفاوت است. به طور متوسط، یک کاسه (حدود 250 میلیلیتر) از آش رشته دارای حدود 250 تا 350 کالری میباشد.
- حبوبات باعث افزایش میزان پروتئین و کالری میشوند.
- رشته آشی نیز یکی دیگر از منابع کربوهیدرات در این غذاست.
توصیه مصرف
پس از طرز تهیه آش نوبت به چگونگی مصرف آن می رسد
- مناسب برای تمام سنین: آش رشته به دلیل غنی بودن از پروتئین، ویتامینها و مواد معدنی، غذایی مناسب برای بزرگسالان و کودکان است.
- مصرف متعادل: اگرچه آش رشته، غذایی مغذی است، اما به دلیل میزان کالری آن، توصیه میشود به صورت متعادل مصرف شود، به ویژه در افرادی که به دنبال کنترل وزن هستند.
- غذای مخصوص فصل سرما: این آش به دلیل داغ و مغذی بودن، در فصول سرد سال به ویژه در زمستان بسیار محبوب است.
- تنوع در رژیم غذایی: مصرف آش رشته به تنوع در رژیم غذایی کمک میکند و میتواند به عنوان یک گزینه عالی برای وعده غذایی بعد از یک روز کاری طولانی باشد.
نتیجهگیری طرز تهیه آش رشته
آش رشته یک گزینه غذایی سالم و مغذی است که در کنار طعم لذیذ آن، به سلامت فرد نیز کمک میکند. با توجه به میزان کالری و مواد مغذی آن، این غذا را میتوان به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل مصرف کرد.