طرز تهیه ته چین مرغ با دستور پخت کدبانوی سوغات
ته چین مرغ یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که با زعفران درست می شود و طرفداران زیادی دارد. این کیک برنجی زعفرانی ایرانی شامل یک لایه مرغ رنده شده است و با زرشک (زرشک)، پسته و خلال بادام تزیین شده است. اینجا طرز تهیه این غذای خوشمزه را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم در طرز تهیه ته چین مرغ
- برنج: ۳ پیمانه (در این طرز تهیه ته چین مرغ بهتر است از برنج ایرانی مرغوب یا برنج باسماتی دانه بلند استفاده کنید).
- مرغ (سینه یا ران): ۴۰۰ گرم
- ماست: ۱ پیمانه
- زعفران دمکرده: ۱ قاشق چایخوری
- تخممرغ: ۲ عدد
- پیاز: ۱ عدد بزرگ
- سیر: 1 حبه
- زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
- روغن یا کره: به مقدار لازم
- گلاب: به مقدار لازم
- خلال بادام و پسته: به میزان دلخواه (برای تزئین)
طرز تهیه ته چین مرغ
پخت مرغ: پیاز را به قطعات بزرگ خرد کنید و حبه های سیر را له کنید. پیاز و سیر را در تابه بریزید. سینه های مرغ را با نمک و فلفل مزه دار کرده و روی پیاز و سیر قرار دهید. 1 فنجان آب اضافه کنید، روی آن را بپوشانید و به مدت 20 دقیقه یا تا زمانی که مرغ پخته شود، بپزید.
پخت برنج: برنج را سه بار بشویید و چند ساعت بگذارید خیس بخورد. سپس برنج را درون یک قابلمه ریخته به آن آب و مقداری نمک اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا کمی پخته و نرم شود ( حدود 50% پخته). در نهایت برنج را از درون یک صافی عبور دهید و اجازه دهید کمی خنک شود.
تهیه مایه ته چین: در یک کاسه بزرگ ماست، زرده تخم مرغ و زعفران را با هم مخلوط کنید. با نمک و فلفل مزه دار کنید و کمی گلاب به آن اضافه کنید.
مرغ را با دو چنگال تکه تکه کنید. قطعات نباید خیلی بزرگ یا خیلی کوچک باشند.
مرغ را به مخلوط مایه ته چین اضافه کنید. روی آن را بپوشانید و یک شب در یخچال بگذارید.
سپس برنج را به بقیه ماست اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. در صورت نیاز با نمک بیشتری مزه دار کنید.
چیدمان ته چین: کف و کناره های پیرکس را با روغن یا کره چرب کنید. حتی بهتر است کف ظرف پیرکس 2 تا 3 قاشق غذاخوری روغن بریزید. روغن را در تمام دیواره های ظرف پخش کنید.
نیمی از برنج را در ظرف بریزید و کمی فشرده کنید و مطمئن شوید که همه یکدست باشد.
سپس تکه های مرغ را به صورت یک لایه روی آن بچینید.
باقی مانده برنج را روی آن اضافه کنید و روی آن را کمی با کفگیر صاف کنید.
کره را آب کرده و روی برنج بریزید.
پخت نهایی: ظرف پیرکس را با فویل بپوشانید و با حرارت ملایم بپزید (حدود ۱ ساعت) تا ته چین کاملاً جا بیفتد و روی آن طلایی قهوه ای شود. حتما وقتی یک سمت ته چین پخت آن را بچرخانید تا نیمه دیگر آن نیز بپزد.
تزئین و سرو ته چین مرغ : درست قبل از سرو، یک تابه کوچک را گرم کنید و مقداری کره آب کنید. زرشک و شکر را اضافه کنید . هم بزنید تا شکر آب شود سپس از روی حرارت بردارید. برای سرو، فویل را بردارید و یک بشقاب بزرگ را روی برنج قرار دهید. تابه را با احتیاط برعکس کنید و بردارید. پسته خرد شده، خلال بادام و زرشک را روی آن بطور منظم پخش کنید.
نکات کلیدی در طرز تهیه ته چین مرغ
- برای طعم بهتر در این طرز تهیه ته چین مرغ، میتوانید کمی زعفران و دارچین به مرغ اضافه کنید.
- حرارت را به گونهای تنظیم کنید که ته چین نسوزد و فقط باعث پخت برنج شود.
- برای متعادل کردن طعم تند زرشک می توانید یک قاشق چایخوری شکر به زرشک اضافه کنید.
- بهتر اسا در این طرز تهیه ته چین مرغ، وقتی برنج کمی خنک شد ماست و برنج را با هم مخلوط کنید.
- برای جلوگیری از ریزش ته چین باید از قسمت مناسب تخم مرغ و ماست ذکر شده در دستور استفاده کنید. در این دستور تخم مرغ ها کیک برنج را به شکل ظرف در می آورند و ماست بوی تخم مرغ را از بین می برد
سوالات متداول در طرز تهیه ته چین مرغ
چگونه ته چین مرغ را در فر بپزیم؟
ته چین را معمولاً روی اجاق گاز میپزند، اما میتوانید برای این دستور از پلوپز استفاده کنید یا حتی آن را در فر بپزید. برای اینکه ته چین را در فر درست کنید، ظرف یا تابه ای را که در فر قرار دهید را خوب چرب کنید تا نچسبد. مرغ برنجی زعفرانی را لایه لایه کنید. روی ظرف را با فویل بپوشانید و سوراخ های کوچکی را با خلال دندان یا چنگال ایجاد کنید. فر را با دمای 350 درجه فارنهایت روشن کنید و به مدت 40 تا 60 دقیقه یا تا زمانی که پوسته آن تشکیل شود بپزید.
چگونه ته چین را در پلوپز بپزیم؟
می توانید ته چین را با پلوپز هم بپزید. تمام مراحل مانند پخت در قابلمه و روی اجاق است، فقط در مرحله آخر باید لایه های ته چین را در پلوپز جمع کنید و پلوپز را 35-40 دقیقه تنظیم کنید.
تفاوت بین ته چین و ته دیگ چیست؟
ته دیگ به لایه نازک و ترد برنجی گفته می شود که هنگام پختن برنج تشکیل می شود. ته چین یک غذای ایرانی است که با برنج زعفرانی (برنج مخلوط با ماست، زرده تخم مرغ و زعفران شکوفهدار) درست میشود و با موادی خوشطعم (تکههای مرغ پخته، گوشت گاو یا بره) درست میشود.
چگونه ته چین را دوباره گرم می کنید؟
برای گرم کردن مجدد ته چین آن را به قابلمه یا ظرف پیرکس منتقل کنید. برای جلوگیری از خشک شدن آن، مقداری آب اضافه کنید. درب قابلمه یا پیرکس را بپوشانید و روی حرارت متوسط/کم بگذارید تا داغ شود و بخار شود.
چگونه باقیمانده ها را ذخیره کنیم؟
ته چین مرغ را می توانید تا 3 روز در ظرف دربسته در یخچال نگهداری کنید.
این دستور و طرز تهیه ته چین مرغ را امتحان کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید!