
طرز تهیه شیرینی نخودچی با کره در خانه
شیرینی نخودچی چیست؟
شیرینی نخودچی یکی از شیرینیهای سنتی و محبوب ایرانی است که بیشتر در مناسبتها و جشنها تهیه میشود. این شیرینی از آرد نخودچی (آرد تهیه شده از نخود)، شکر، پودر هل و کره یا روغن تهیه میشود.
شیرینی نخودچی دارای طعمی ملایم و خوشمزه است و معمولاً با عطر هل ترکیب میشود. این شیرینی معمولاً در کنار چای سرو میشود و میتواند گزینهای عالی برای میانوعده باشد. آیا شما تا به حال این شیرینی را تهیه کردهاید یا تجربهای در این زمینه دارید؟
در ادامه به مواد لازم و طرز تهیه شیرینی نخودچی با کره پرداخته ایم :
مواد لازم در طرز تهیه شیرینی نخودچی با کره
آرد نخودچی: 200 گرم
پودر قند: 150 گرم
کره : 100 گرم
گلاب: 2 تا 3 قاشق غذاخوری
وانیل : 1 قاسق غذاخوری (اختیاری)
زعفران دم کرده: یک چهارم قاشق چای خوری
هل ساییده : نصف قاشق غذاخوری (اختیاری)
پودر پسته یا نارگیل : برای تزئین (اختیاری)
طرز تهیه شیرینی نخودچی با کره
در این طرز تهیه شیرینی نخودچی با کره، ابتدا آردنخودچی را در یک تابه با کف سنگین الک کرده و روی حرارت متوسط قرار دهید و مرتببه هم بزنید تا زمانی که به رنگ قهوه ای روشن در آید و بوی تند بگیرد.
سپس آن را از روی حرارت بردارید و یک یا دو دقیقه دیگر به هم زدن ادامه دهید تا نسوزد ( چرا که تابه همچنان داغ است). بگذارید تا در دمای اتاق خنک شود و در ظرف در بسته نگهداری کنید.
پودر نخودچی، پودر قند، کره، گلاب و هل ساییده را در یک کاسه بزرگ بریزید. مواد را با دست یا همزن به خوبی مخلوط کنید تا خمیر یکدستی به دست آید. اگر خمیر خشک بود کمی گلاب اضافه کنید.
(اگر خمیر در حال از هم پاشیدگی بود و چسبندگی نداشت یک قاشق چایخوری روغن اضافه کنید).
سپس خمیر خوب ورز داده شده را در کیسه نایلونی قرار می دهیم و به مدت 6 تا 24 ساعت در یخچال قرار می دهیم تا خوب استراحت کند.
فر را با دمای 170 درجه سانتیگراد گرم کنید.
خمیر را روی تخته آشپزخانه یا سطح صافی قرار می دهیم و با وردنه گرد می کنیم تا صاف و یکدست شود. قالب هایی را که می خواهیم با آن شیرینی ها را روی خمیر قالب بزنیم امتحان می کنیم.
چون ضخامت خمیر باید به اندازه قالب ها باشد و اگر دیدیم ضخامت خمیر بیشتر است دوباره با وردنه آن را رول می کنیم تا بازتر شود و به ضخامت دلخواه برسد. همه خمیر را قالب زده و سینی فر را بیرون می آوریم.
سپس کف آن را کاغذ روغنی می گذاریم و شیرینی های قالب زده را در سینی می چینیم و (اگر می خواهید شیرینی ها را زیباتر کنید، مقداری خلال پسته یا نارگیل روی آن ها می گذاریم) در طبقه وسط فر قرار می دهیم و فر را روی 170 درجه سانتیگراد قرار می دهیم. اجازه دهید به مدت 15 تا 20 دقیقه بپزند.
البته باید توجه داشته باشید که در این طرز تهیه شیرینی نخودچی با کره این زمان ثابت نیست و باید دائماً شیرینی ها را بازدید کنید تا نسوزند. در پایان وقتی شیرینی های نخودی آماده شد سینی را از فر خارج می کنیم.
صبر می کنیم تا کاملا خنک شوند چون وقتی شیرینی ها داغ می شوند بسیار شکننده و ترد هستند و با کوچکترین تماسی خرد می شوند و در نتیجه ظاهرشان را خراب می کنند. بعد از سرد شدن شیرینی ها در ظرف مورد نظر بریزید و نوش جان کنید.
پخت شیرینی نخودچی بدون فر در این طرز تهیه شیرینی نخودچی با کره
در این طرز تهیه شیرینی نخودچی با کره اگر فر در دسترس ندارید ، نگران نباشید. می توانید از تابه دو طرفه استفاده کنید یا قابلمه را روی شعله پخش کنید و بگذارید تا داغ شود.
سپس داخل قابلمه را به صورت سه پایه الکی گذاشته و شیرینی ها را در بشقاب می گذاریم و روی سه پایه قرار می دهیم و به مدت 25 تا 30 دقیقه روی درب قابلمه قرار می دهیم تا شیرینی بپزد.
ناگفته ها در طرز تهیه شیرینی نخودچی با کره
اگر بخواهم در مورد پخت شیرینی نخودچی بگویم بهتر است از آرد نخودچی مرغوب استفاده کنید.
معمولاً دو نوع آرد نخودچی در بازار وجود دارد: آرد نخودچی معمولی و آرد نخودچی که رنگ آن تیره تر است و بعد از پختن رنگ تیره تری دارد.
آرد نخودچی هر چه خلوص بالاتری داشته باشد تردتر و شکننده تر است در این طرز تهیه شیرینی نخودچی با کره برای انسجام بیشتر می توانید کمی آرد سفید به آن اضافه کنید.
سعی کنید پودر هل را خودتان در منزل تهیه کنید و هل سبز را پودر کنید.
برای تزیین این شیرینی از زعفران دم کرده غلیظ، پودر پسته و خلال پسته و پودر نارگیل استفاده کنید.
هر چه خمیر بیشتر استراحت کند خوشمزه تر می شود.
سه ویژگی اصلی پخت این شیرینی این است که عطر آن به مشام شما می رسد. ته این باید خیلی کم قهوه ای باشد و چسبنده نباشد.
در پایان پخت یکی از این شیرینی را با چاقو از وسط نصف کنید تا از پخت کامل آن مطمئن شوید.
در این طرز تهیه شیرینی نخودچی با کره اگر شیرینی یکدست نشد و ترک خورد، یک بار آن را از چرخ گوشت رد کنید تا نرم شود.
مطمئن شوید که شیرینی کاملا سرد است و سپس آن را از سینی خارج کنید. اگر زمانی که داغ است آن را بردارید تبدیل به پودر می شود.
برای شیرینی نخودچی بهتر است از سینی فر برای تهیه این شیرینی استفاده نکنید زیرا ته آن را تیره و خوشمزه تر می کند.