طرز تهیه کماچ سهن اصل کرمانی در خانه
کماچ سهن یکی از شیرینیهای سنتی و خوشمزه کرمانی است که واقعاً خاص و مغذی به نظر میرسد. استفاده از آرد جوانه گندم و عدم استفاده از شکر، آن را به گزینهای سالمتر تبدیل میکند.
خرما به عنوان منبع شیرینی طبیعی در این شیرینی، نه تنها طعمی لذیذ به آن اضافه میکند، بلکه مواد مغذی و فیبر هم به همراه دارد.
مواد لازم در طرز تهیه کماچ سهن
آرد جوانه گندم : یک و نیم پیمانه
آرد سفید: یک و نیم پیمانه
آب : به میزان لازم
مایه خمیر فوری : یک قاشق
روغن مایع یا روغن حیوانی آبکرده : یک چهارم پیمانه
ادویه کماچ سهن(زردچوبه، زیره، سبز بادیان یا رازیانه، هل، دارچین، جوز هندی، تخم گشنیز، گل خشت) : یک قاشق غذاخوری
مواد میانی لازم در این طرز تهیه کماچ سهن:
خرما پوست گرفته و چرخ کرده : سیصد گرم
گردو پودر شده : یک چهارم پیمانه
کنجد : یک قاشق غذاخوری (اختیاری)
دارچین و هل و زنجبیل و پودر گل محمدی : به میزان لازم (اختیاری)
طرز تهیه کماچ سهن
ما در این جا طرز تهیه کماچ سهن را در 7 مرحله به شما علاقمندان به کماچ سهن آموزش داده ایم.
مرحله 1 : در تابه ای روغن را با ادویه کماچ سهن گرم کنید، سپس کنار بگذارید تا خنک شود.
مرحله 2 : برای خمیر ابتدا آرد گندم و آرد سهن را الک کرده با هم مخلوط کرده بعد مایه خمیر را ریخته و آب را کم کم اضافه کرده تا حالت خمیری شود. سپس روغن دم کرده (با ادویه کماج سهن) را با خمیر بدست آمده مخلوط کنید.
اگر خمیر خشک شد آب بیشتری اضافه کنید و اگر شل بود باز آرد اضافه می کنید تا خمیر جمع بشود.
به مدت 5 دقیقه یا تا زمانی که خمیر دیگر چسبناک نباشد ورز دهید. روی آن را بپوشانید و نیم ساعت استراحت دهید.
مرحله 3 : در ظرفی دیگر خرمای هسته گرفته شده را چرخ کرده و با گردو و دارچین، هل، زنجبیل و پودر گل محمدی مخلوط میکنیم. میتوان این مخلوط را به مدت کوتاهی در روغن تفت داد تا خرما کمی نرم شود.
مرحله 4 : در ادامه ته سینی فر یا قالب موردنظر را چرب کرده و روی آن آرد میپاشیم. خمیر را با وردنه داخل سینی یا قالب پهن و نازک میکنیم.
مرحله 5 : آنگاه از مخلوط خرما و گردو برداشته روی خمیر پهن کرده و صاف و یکدست مینماییم تا یک لایهٔ خرمایی پهن بهدست آید.
سپس یک لایهٔ خمیر دیگر را هم روی یک تخته پهن کرده، نازک میکنیم و روی این لایهٔ خرمایی قرار میدهیم. به گونهای که لایهٔ خرمایی بین دو لایهٔ خمیر قرار گیرد.
مرحله 6 : بعد با کارد تیزی به هر شکلی که دوست داریم مثل لوزی یا مربع برشهایی بر روی خمیر ایجاد میکنیم.
مرحله 7 : کمی روغن روی سطح خمیر مالیده و در فری در دمای 180 درجه سانتیگراد که از قبل روشن کردهایم قرار میدهیم تا قهوه ای طلایی و پخته شود. کماچ سهن را میتوان به جای فر، در تابه و با روغن سرخ کرد.
مرحله 8: بعد از گذشت 30 دقیقه، و بعد از این که کماچ پخته شد، آن را بیرون گذاشته تا کمی خنک شود. سپس در صورتی که دوست داشته باشیم، روی آن مخلوط هل ساییده شده و پودر قند میپاشیم و با پودر پسته تزیین میکنیم.
کالری کماچ سهن در این طرز تهیه کماچ سهن
کماچ سهن به دلیل استفاده از آرد جوانه گندم و خرما، به طور کلی گزینهای نسبتاً مغذی و کمکالریتر نسبت به شیرینیهای معمولی است. با این حال، تعداد دقیق کالریها بستگی به اندازه و ترکیبات دقیق شیرینی دارد.
به طور تقریبی،در این طرز تهیه کماچ سهن یک عدد کماچ سهن معمولی (حدود ۳۰ گرم) ممکن است بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ کالری داشته باشد. البته این مقدار میتواند با توجه به مقدار خرما و روغن استفادهشده متفاوت باشد.