در پاسخ به این پرسش که آیا پسته میوه است؟ بایستی گفت بله، پسته یک نوع میوه است. در واقع، پسته یک نوع مغزه و یک میوه خشک است که از درخت پسته بدست می آید. پسته ها را می توان به صورت خشک شده و یا تازه مصرف کرد. آنها به عنوان یک تنقلات سالم و پرانرژی بسیار محبوب هستند. پسته ها دارای پوست سختی هستند که برای دسترسی به بدنه آنها نیاز به خرد کردن پوست دارد. آنها در مزه های مختلفی مانند شور، تند، شیرین و طبیعی در دسترس هستند و می توانند به تنهایی یا به عنوان یک افزودنی در غذاها و شیرینی ها استفاده شوند
- آیا میدانید کدام کشور مرغوبترین پسته دنیا را دارد ؟
- کاربردهای پسته در ایران
- چه کشورهایی کشت و تولید پسته دارند؟
- خوشمزه ترین پسته مال کدام شهر است ؟
- پسته های معروف ایران
- چه شهرهایی در ایران تولید پسته دارند ؟؟
- تفاوت پسته خنجری و بادامی که گاهی به اشتباه به جای یگدیگر گرفته میشوند !
- تفاوت پسته زرند و رفسنجان در چیست ؟؟
- تفاوت پسته فندوقی با سایر پسته های شهر های دیگر چیست ؟؟
- پسته کله قوچی و تفاوت آن بافندوقی
- چه عواملی بر طعم و کیفیت پسته تاثیر میگذارد؟
- آشنایی با خواص پسته
- آیا خوردن پسته ضرر دارد؟
آیا میدانید کدام کشور مرغوبترین پسته دنیا را دارد ؟
برای تعیین اینکه پسته درکدام کشور مرغوبتر است، باید به چندین عامل توجه کنیم، از جمله کیفیت محصول، روش کشت و پرورش، شرایط آب و هوایی، و شرایط خاک در هر کشور.
از نظر تولید، ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان پسته در جهان است و پسته ایران با کیفیت بالا و طعم فوق العاده ای شناخته می شود. همچنین، ایالات متحده، ترکیه، و ایتالیا نیز در تولید پسته برجسته هستند.
اما مهم است که بدانید که مرغوبیت پسته نه تنها به کشور تولیدکننده بستگی ندارد، بلکه همچنین به نوع و مراحل فرآوری، نگهداری، و نوع بسته بندی آن نیز بستگی دارد. بنابراین، برای اطمینان از خرید پسته مرغوب، میتوانید برندهای معتبر و معروف را انتخاب کنید و نظرات مشتریان را مطالعه کنید.
به هر حال، استفاده از پسته در غذاها و تهیه خوراکی ها بستگی به سلیقه و تجربه شما دارد. بنابراین، بهترین کار انتخاب و تست کردن محصولات مختلف است تا بتوانید پسته ای که بیشترین رضایت را به شما می دهد را پیدا کنید.
کاربردهای پسته در ایران
پسته یکی از محصولات مهم کشاورزی در ایران است و در بسیاری از صنایع و کاربردها استفاده می شود. اینجا چند کاربرد رایج پسته را برایت بیان می کنم
1- مصرف مستقیم: پسته به صورت تازه یا خشک شده میتواند به عنوان یک میوه خوراکی مستقیماً مصرف شود. طعم ممتاز و مغذی بالا آن باعث شده است که بسیاری از افراد آن را در تغذیه خود جایگزین کنند
2-صنایع غذایی: پسته در تهیه انواع محصولات غذایی مانند شیرینی، بیسکویت، آدامس، حلوا و آجیلی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین، روغن پسته در تهیه غذاها و سس ها نیز استفاده می شود..
3-صنایع شیرینی پزی: پسته به عنوان تزئینی بر روی شیرینی ها و کیک ها استفاده می شود. با طعم و ظاهر جذاب خود، پسته به تزئین و زیباسازی انواع شیرینی ها کمک می کند.در کرمان نیز پسته در تولید کلمپه کرمانی و کماج و حتی قاووت ها نیز از پسته کرمان استفاده میشود.
4-صنایع آبمیوه: پسته در تهیه آبمیوه ها و نوشیدنی های مختلف استفاده می شود. علاوه بر طعم لذیذ، میوه پسته را می توان به عنوان تزئینی درون نوشیدنی ها مورد استفاده قرار داد.
5-صنایع آجیل: پسته به عنوان یکی از نوعی آجیل محبوب در ایران شناخته می شود. در بسته بندی های زیبا، به عنوان خوراکی در میان وعده یا به عنوان هدیه مورد استفاده قرار می گیرد.
6-صنایع آرایشی و بهداشتی: روغن پسته در تهیه محصولات آرایشی و بهداشتی مانند صابون، کرم های پوست و اسپری های مراقبت از مو استفاده می شود. خواص ضد التهابی و آرامش بخش آن باعث شده است که پسته به عنوان یک عنصر طبیعی در محصولات زیبایی مورد استفاده قرار بگیرد.
چه کشورهایی کشت و تولید پسته دارند؟
پسته یکی از محصولات مهم کشاورزی است و در بسیاری از کشورها به عنوان محصول صادراتی معروف است. برخی از کشورهایی که تولید و صادرات پسته را در سراسر جهان انجام میدهند عبارتند از: ایران، آمریکا، ترکیه، سوریه، چین، ایتالیا، اسپانیا، یونان و هند. تولید و صادرات پسته در این کشورها به دلیل شرایط آب و هوایی مطلوب و داشتن خاک حاصلخیز بسیار پر رونق است.
خوشمزه ترین پسته مال کدام شهر است ؟
در ایران بسیاری از شهرها پسته های خوشمزه و با کیفیتی را تولید میکنند، اما یکی از معروفترین شهرها در تولید پسته شهر کرمان است. پسته های کرمان با طعمی ارغوانی و خوشبو و با طعمی شیرین و خوشمزه شناخته می شوند. همچنین شهر رفسنجان نیز به عنوان مرکزی دیگر در تولید پسته مشهور است. به هرحال، هر شهری که به پسته معروف است، می تواند تجربه ای لذیذ و خاص را به شما ارائه دهد.
پسته های معروف ایران
پسته یکی از محصولات کشاورزی اصلی ایران است و از دیرباز تولید و صادرات این محصول در اقتصاد کشور تأثیرگذار بوده است. انواع مختلف پسته به عنوان یک منبع اصلی درآمدی برای کشاورزان و صنعت این حوزه بسیار مهم محسوب میشود. درسایت ما ، انواع مختلف پستههای تولیدی در ایران مورد بررسی و مقایسه قرار میگیرد.
دو نوع پسته وجود دارد بادامی و فندوقی که کلیه پسته های موجود در این دودسته قرار میگیرند
پسته ها با ظاهر بادامی
پسته خنجری دامغان :این نوع پسته از پسته های بادامی است اما تفاوتی که پسته خجری داردبا سایر بادامی ها دارد در شکل ظاهری پوست استخوانی آن است چراکه نوک این پسته تیز است و شبیه خنجر است که به راحتی قابل شناسایی است و رنگ پوسته مغز بنفش و رنگ مغز سبز فسفری و پوسته استخوانی کرم رنگ داردکه کمی تیرتر است این پسته از نوع پسته های پیوندی است
احمدآقایی: معروفترین نوع پسته در ایران است این نوع پسته که بیشترین تولید را در ایران دارد، اگر بخواهیم به خواستگاه این پسته بپردازیم باید گفت در شهر نوق رفسنجان در استان کرمان شناسایی شد اگر بخواهیم اندازه را بررسی کنیم از پسته اکبری کوچکتر است کشیده و ظاهری بادامی شکل دارد درصد خندانی این پسته بالاست و همین خود علت خریدو فروش بالای این نوع پسته است رنگ پسته احمد آقایی و به رنگ قرمز روشن تا ارغوانی تیره است و دارای پوستی خشک و ضخیم است.این پسته پر مصرفترین پسته در بازارهای داخلی و خارجی است . طعم غلیظ و خوشمزه ای دارد. این پسته از نوع دیر رس است و در دهه سوم شهریور برداشت دارد .
اکبری: این نوع پسته رنگی روشنتر از احمدآقایی دارد و دارای پوستی نرم و مغزی است. شکل بادامی بزرگی نسبت به اکثریت پسته ها دارد و بلندترین پسته چه در ایران و چه در دنیا نامیده شده و همین امر باعث شده است تا قیمت این محصول در بین پسته ها از قیمت بالاتری برخوردار باشد .اگر درجایی به پسته عبداللهی نیز برخوردید بدانید نام دیگر پسته اکبری است و مشخصه دیگری که از پسته اکبری باید بدانید این است که عرض سر تا ته این پسته یکسان است از نوع پسته های دیررس است
پسته ممتاز : شکل آن اغلب کشیده و بادامی است. این نوع پسته درون پوستهای سخت و مقوی قرار دارد که میتواند بعد از خشک شدن به راحتی شکسته شود و لبخند کمتری نسبت به پسته های دیگر دارد. .این پسته مرغوبترین نوع پسته است.پوسته استخوانی کرمی بوده و مغز سبز رنگ ان نشناندهده مرغوبیت این نوع پسته است .
پسته شاه پسند: این پسته نیز از انواع پسته های پیوندی است که بیشتر در دامغان کشت میشوداز نوع پسته های بادامی است که خندان است و از اولین پسته هایی است که در زمان برداشت وارد بازار میشود و میتوان گفت پسته زودرس است . اگر بخواهیم مشخصات ظاهری آنرا بدانید باید گفت که مغز درشت با رنگ بنفش دارد که پوسته استخوانی آن کرمی روشن و رنگ پوسته پسته تازه این نوع صورتی است .این پسته مغز تو پر و سنگینی دارد نسبت به سایر پسته های بادامی .
پسته بادام زرندی:همانطور که از نام این پسته مشخص است از نوع پسته های بادامی اما ریز است .خواستگاه این پسته زرند است و از جمله پسته های خیلی زودرس است که در مرداد برداشت میشودو جز ریزترین پسته ها محسوب میگردد و در هر یک کیلو حدود 1200تا 1500 دانه پسته دارد . این پسته توسط آقا محمد خاندانی از روستای تاج آباد شناسایی شد.
پسته عباسعلی:این پسته از انواع پسته های باظاهر بادامی است اندازه آن کوچکتر از اکبری است و مرغوبیت کمتری نسبت به سایر پسته های بادامی دارد و همچنین خندان بودن مساوی نداردبه عبارتی یا یک طرف خندان است یا دوطرف خندان و همین ویژگی ظاهری یکی از عواملی است که آن را در دسته پسته های با کیفیت قرار نمیدهداز پسته های بومی دامغان است که جزو پسته های اصلاح نژادی یا پیوندی حساب میشود پوسته استخوانی سفید رنگی دارد
پسته پوست پیازی:یکی دیگر از پسته های بادامی شکل است و این پسته دیررس ترین نوع پسته است که در دی ماه قابل برداشت است این پسته باعث شده که در پاییز هم پسته تازه داشته باشیم درصورتکیه تمامی پسته ها تا شهریور برداشت میشوند یک عیب بزرگ این پسته پوکی بسیار زیادیکه در این نوع پسته است و باید به این نکته هم اهمیت داد که این پسته مقاومت بالایی در مقابل سرما دارد حتی تا دمای منفی 6 درجه هم مشکلی در برداشت آن ایجاد نمیکند
پسته خنجری راوری:این پسته هم از نوع بادامی ریز است و میشه گفت زود رس است و در اواخر مرداد برداشت میشه و تا اول شهریور هم قابل برداشت است و همانطور که از اسمش مشخص است در باغات شهر راور کرمان است .
پسته نیش کلاغی: باز هم یک نمونه دیگر بادامی که سر این نمونه از پسته شبیه نوک کلاغ است خواستگاه این پسته در رفسنجان است که توسط آقا غفور در روستای عباس آباد شناسایی شد و این نمونه نوع تیزتری نسبت به سایر هم نوعان خود داردقرمز متمال به سفید است و در دهه دوم قابل برداشت است و جز میوه های دیر رس است
پسته سیف الدینی این نوع هم از نوع بادامی است و برداشت آن در اوایل شهریور ماه شروع میشودازنوع پستهای یک طرف خندان است که جدا شدن مغز از پوسته استخوانی را دشوار ساخته این نوع پسته مناسب برای شیرینی پزیها و استفاده غذایی است و همین امر از ارزش ریالی آن میکاهد.
پسته سفید نوقی:از جمله پسته های بادامی است که درروستای نوق شهر رفسنجان تولید میشود و این پسته نسبت به اوحدی بیشتر گسترش یافته است این پسته از نوع دیر رس است که دردهه سوم شهریوم قابل برداشت است این پسته ریزش زیادی دارد که در اثر باد و حمله پرندگان به راحتی به زمین می افتدو دارای بیشترین ترک خوردگی پوست سبز است .پوسته استخوانی سفید و کمی کدری دارد
پسته قزوینی :از دیگر انواع پسته های بادامی است که همانطور که از نامش مشخص است متعلق به قزوین دارد که در این شهر کشت و برداشت میشود و به پسته کله بزی نیز شهرد دارد چرا که این پسته ریز شکل و سبز رنگ اواسط مرداد برداشت و خیلی زد رس است که در شهر قزوین کشت و برداشت میشود ریزتر از کله قوچی است
انواع پسته با ظاهر فندوقی
پسته هایی که ظاهر فندوقی دارند و در دسته پسته های فندوقی قرار میگیرند
فندقی: پسته فندقی دارای پوستی نرم و ریز است و به رنگ سفیدتا کمی زرد متمایل است. این نوع پسته دارای طعمی خوشمزه و نیمه شیرین است.زمان برداشت شهریوراست از نمونه زود گل است و در دهه دوم شهریور برداشت دارد .اولین بار توسط حاج علی شریفی شناسایی شد و گاها به این پسته ، شریفی نیز میگویند این پسته ها مقرون به صرفه ترین نوع پسته شناخته شده است چرا که در یک کیلو آن میزان بیشتر پسته نسبت به سایر پسته ها ریزترین نوع پسته است.
کله قوچی: پسته کله قوچی رنگی قهوهای تیره دارد و دارای پوست نرم و ریز است. این نوع پسته به طعم خوب و مغذی بودنش شهرت دارد .ظاهر این پسته گرد و از نوع فندوقی است که کشیدگی کمتری دارد اما جز پسته های درشت به حساب می آید.از پسته های زود رس است.نام کله قوچی به این دلیل روی این پسته گذاشته شده است که سر این پسته شبیه به قوچ است به عبارتی کمی شیب یا قوس دارد رنگ مغز سبز مایل به خاکستری و رنگ پوست ان سفید استخوانی است . این پسته سنگین ترین پسته های شناخته شده است .
اوحدی: به این پسته فندقی نیز گفته میشود به عبارتی با فندوقی یک نوع پسته هستند اما پسته اوحدی به رنگ سفید متمایل به کرمی دارد کمی روشنتر از فندوقی است و دارای پوستی نرم و ریز است. طعم آن شیرین و مغذی است این پسته توسط مهدی اوحدی در روستای فتح اباد شناسایی شد این پسته از انواع پسته فندوقی است به دلیل ظاهر کوچک صرفه اقتصادی بیشتری برای خریداران دارد
پسته سرریزی:یک پسته فندوقی به حساب می اید که از میوه های متوسط است که در دهه دوم شهریور برداشت میشودجز پسته هایی است که کمتر کاشت میشود
پسته امیری:پسته فندوقی شکل است که در رفسنجان توسط محمد امیری شناسایی شد و این پسته از نظر ظاهری فندوقی کشیده است و در دهه دوم شهریور قابل برداشت است و جزو فندوقی های متوسط رس به حساب می آید
جندقی :این نوع هم فندقی است که توسط محمد امیری در رفسنجان شهر پسته کشف شده است وهمانند سایر پسته های فندقی کروی شکل است و جز پسته های ریز این دسته است و از پسته های متوسط رس است که در دهه دوم شهریور قابل برداشت است .
پسته ابراهیم آبادی :پسته فندوقی ابراهیم آبادی که هم نام روستای محل شناسایی آن است که اولین بار توسط محمد عفوری در روستای ابراهیم آباد رفسنجان تکثیر شد . از پسته های فندوقی درشت محصوب میشود و دیررس است که در دهه سوم شهریور برداشت میشود یکی از مزیت هایی که این نوع پسته دارد که برای کشاورزان کاشت پسته اهمیت دارد این است که کمترین آلودگی به شیره خشک را دارد .
چه شهرهایی در ایران تولید پسته دارند ؟؟
در ایران، شهرهایی که پسته تولید میکنند عبارتند از: کرمان ، یزد، خراسان ، فارس ، سمنان ، سیستان بلوچستان ، مرکزی، اصفهان ، قزوین و رفسنجان ، زرند شهر کشکوئیه ، زرند کرمان ، سیرجان ، بوئین زهرا، انار و نی ریز از مراکز اصلی تولید پسته هسند که بیش از 80 درصد پسته تولیدی ایران از مناطق نامبرده است
کرمان، رفسنجان، سیرجان، سیریک، رودبار، گرمسار، بیرجند، گلباف، دامغان، جیرفت و ایذه. اما ارزشمند بذکر است که پسته به صورت گسترده در مناطق دیگر نیز کاشته میشود ولی مقدار تولید آن در شهرهای فوق بیشتر است.
به نظرم همه این شهرها پستههای مرغوبی دارند، اما هر یک از این شهرها دارای ویژگیها و مزیتهای خاص خود هستند. برای مثال:
کرمان: کرمان شهری است که در آن کشاورزی پسته به شدت توسعه یافته است و دارای نیازهای آبی مناسبی برای پرورش پسته است. پستههای کرمان معمولاً از سایر پستهها در اندازه و طعم بزرگتر هستند.
رفسنجان: رفسنجان همچنین یکی از شهرهای مهم پسته است. پستههای این منطقه دارای طعم بسیار خوب و قدرتی بالا هستند. همچنین، پستههای رفسنجان به دلیل شرایط آب و هوایی و خاک مناسبی که در این منطقه وجود دارد، به شکل طبیعی رشد میکنند.
سیرجان: پستههای سیرجان به دلیل شرایط آب و هوایی خاص و خاک حاصلخیزی که در این منطقه وجود دارد، دارای کیفیت بالا و طعم ممتازی هستند.
رودبار: پستههای رودبار نیز به دلیل شرایط آب و هوایی مطلوب و خاک حاصلخیزی که در این منطقه وجود دارند، دارای طعم بسیار خوبی هستند.
گرمسار، بیرجند، گلباف، دامغان، جیرفت و ایذه نیز از شهرهایی هستند که پستههای مرغوبی تولید میکنند و هر یک دارای ویژگیها و مزیتهای خاص خود هستند.
بنابراین، توصیه میکنم در انتخاب پستهای که می خواهید خریداری کنید، به محل تولید، برند و کیفیت محصول توجه داشته باشید.
تفاوت پسته خنجری و بادامی که گاهی به اشتباه به جای یگدیگر گرفته میشوند !
تفاوتهایی در شکل و نوع آنها وجود دارد.
پسته بادامی، یکی از رایجترین انواع پسته است و شکل آن اغلب کشیده و بادامی است. این نوع پسته درون پوستهای سخت و مقوی قرار دارد که میتواند بعد از خشک شدن به راحتی شکسته شود.
پسته خنجری از انواع پسته های بادامی است با این تفاوت که پسته خنجری شکلی کوچکتر و قوسی دارد و حاوی لایهای نرم و بافتی است. این نوع پسته یک پوسته نسبتاً نرم و مرطوب دارد که دسترسی به دانههای پسته را دشوارتر میکند.
تفاوت پسته زرند و رفسنجان در چیست ؟؟
پسته زرند و پسته رفسنجان دو نوع پسته مختلف هستند. اصلیترین تفاوت بین این دو نوع پسته در محل تولید آنها قرار دارد. پسته زرند از شهر زرند در استان کرمان تولید میشود، در حالی که پسته رفسنجان از شهر رفسنجان در استان کرمان نیز تولید میشود. هر دوی این نوعهای پسته از نظر طعم و کیفیت بسیار معروف هستند ولی ممکن است طعم و کیفیت آنها به دلیل شرایط خاک و اقلیم متفاوت در این مناطق، کمی تغییر کند. پسته زرند به دلیل شرایط آب و هوایی خشک و گرم در این منطقه، یک طعم ملایمتر و شیرینتر دارد. در مقابل، پسته رفسنجان به دلیل شرایط آب و هوایی کمی خنکتر و خاک حاصلخیزتر، یک طعم بادامی و مغزیتر دارد. از این رو، هر یک از این نوع پسته ها دارای ویژگیهای منحصر به فردی هستند.
تفاوت پسته فندوقی با سایر پسته های شهر های دیگر چیست ؟؟
پسته فندوقی یکی از محصولات مشهور شهر کرمانشاه است. این نوع پسته به دلیل شرایط آب و هوایی خاص منطقه، طعم و عطر بسیار خوبی دارد. همچنین، پسته فندوقی از لحاظ اندازه کوچکتر است و هستهی آن به راحتی از گوشت پسته جدا میشود. این ویژگی باعث میشود پسته فندوقی برای استفاده در شیرینیپزی و تهیه محصولات خوراکی بسیار مناسب باشد. جالب است بدانید که پسته فندقی همچنین در پوستهی سخت خود، دارای روغن طبیعی است که بر روی پوست آن میچکد و برای حفظ رطوبت و طعم خاص آن بسیار مهم است.
در مورد طعم، پسته بادامی معمولاً طعمی شیرین و گرمی دارد، در حالی که پسته خنجری طعمی ملایم و کمی تلختر دارد.البته این تفاوتها ممکن است در برخی موارد متفاوت باشد، اما به طور کلی این است که پسته بادامی شکل بادامیتر و طعم شیرینتری دارد در حالی که پسته خنجری شکل قوسیتر و طعم تلختری دارد.
پسته کله قوچی و تفاوت آن بافندوقی
برای تشخیص پسته اوحدی، میتوانید به چندین عامل توجه کنید:
1-اندازه و شکل: پسته اوحدی از پستههای فندوقی و کله قوچی کوچکتر است و شکل آن بیضی و برجستگیهای کوچکتری دارد.
2- رنگ: پسته اوحدی رنگ زرد متمایل به سفید دارد. اگر رنگ پسته خیلی سفید یا بیرنگ باشد، احتمالاً پسته اوحدی نیست.
3-طعم و عطر: پسته اوحدی طعمی خوشمزه و عطری ممتاز دارد.
از نظر تولید و پرورش نیز پسته کله قوچی جزو ارقام زودگل اما دیررس بوده و گل دهی آن از ۷ فروردین آغاز و تا ۱۲ فروردین ادامه پیدا می کند.
چه عواملی بر طعم و کیفیت پسته تاثیر میگذارد؟
پسته یکی از محصولات کشاورزی مهم و اقتصادی در ایران است و تولید آن در سراسر کشور انجام میشود. با توجه به شرایط آب و هوایی مختلف و تنوع ساختار خاکی در ایران، تفاوتهای قابل توجهی در کیفیت و میزان تولید پسته در شهرهای مختلف وجود دارد. در این مقاله، تفاوتهای اصلی در تولید و کیفیت پسته در شهرهای مختلف ایران بررسی میشود.
1: شرایط آب و هوایی و تولید پسته
2: نوع پستههای تولیدی در شهرهای مختلف
3: کیفیت و خواص پستههای تولیدی
4: روشهای کشت و داشت پسته در شهرهای مختلف
5: بازارفروش و صادرات پسته از شهرهای مختلف
6: تأثیرات تفاوتهای تولید پسته بر اقتصاد محلی
با توجه به تحقیقات انجام شده، مشخص است که تفاوتهای مهمی در تولید و کیفیت پسته در شهرهای مختلف ایران وجود دارد. شرایط آب و هوایی، نوع خاک، روشهای کشت و داشت، و بازارفروش از عوامل تأثیرگذار بر تفاوتهای مذکور هستند. این تفاوتها نه تنها بر میزان تولید و کیفیت پسته تأثیر میگذارند بلکه بر اقتصاد محلی نیز تأثیرگذار هستند. برای بهبود شرایط تولید و بازارفروش پسته، لازم است تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شود و راهکارهای مناسبی برای بهبود وضعیت تولید و صادرات این محصول ارائه شود.
آشنایی با خواص پسته
به دلیل غنی بودن از چربی های غیر اشباع و مفید از گرفتگی عروق قلبی جلوگیری می کند و سبب بهبود عملکرد قلب می شود.
به دلیل غنی بودن از آهن از ریزش مو جلوگیری می کند و رشد مو را افزایش می دهد.
به دلیل داشتن فیبر فراوان، موجب عملکرد بهتر سیستم گوارشی می شود و هضم غذا را آسان تر می کند.
یکی از خواصی که به موجب آن باید به خرید پسته احمد آقایی بپردازید، درمان کم خونی ناشی از فقر آهن است.
پسته سبب تنظیم قند خون می شود و به افرادی که از بیماری دیابت رنج می برند توصیه می شود.
پسته غنی از آنتی اکسیدان های مختلف است که از پیری زودرس، جلوگیری می کنند و سبب آبرسانی به پوست می شوند.
پسته برای مدیریت وزن و کسانی که در رژیم لاغری هستند بسیار مفید است.
پسته از کارتنوئید ها تشکیل شده است که از چشم در برابر بیماری های چشمی مرتبط با بالا رفتن سن، مثل آب مروارید محافظت می کند.
آیا خوردن پسته ضرر دارد؟
هرچند که پسته یک ماده غذایی بسیار مغذی است اماگاهی خوردن آن به برخی افراد توصیه نمیشود که به برخی مضرات پسته اشاره میکنیم:
همانطور که مصرف اندازه آن سبب کنترل وزن و درنتیجه کاهش وزن میشود، مصرف زیاد آن هم نیز سبب اضافه وزن و افزایش چربی بدن میشود.
خوردن پسته به کسانی که فشار خون بالایی دارند توصیه نمیشود و یا مصرف آن برای این افراد باید به حداقل ممکن خود برسد.
اگر به پسته آلرژی دارید از خوردن آن شدیداً خودداری کنید زیرا ممکن است بدن شما به پسته واکنشهای شدیدی نشان بدهد.
پسته بیکیفیت سبب ایجاد بسیاری از سموم میشود که ممکن است جان شما را به خطر بیندازد.