طرز تهیه باسلوق

بازدید: 192 بازدید

طرز تهیه باسلوق خانگی

باسلوق یک دسر واقعا خاص و خوشمزه است که طعم فوق العاده جذابی دارد.

باسلوق یک نوع شیرینی سنتی و معروف در کشورهای مختلف، از جمله ایران و کشورهای خاورمیانه است.

این شیرینی معمولاً از نشاسته، شکر و آب تهیه می‌شود و با طعم‌دهنده‌هایی مانند گلاب یا زعفران معطر می‌شود. باسلوق به طور معمول نرم و ژله‌ای است و ممکن است با مواد دیگری مانند بادام، پسته یا نارگیل تزئین شود. 

طرز تهیه باسلوق به دو روش سنتی و مدرن از سوی کدبانوی خانگی پیشنهاد می شود. و در بسیاری از شهرهای ایران یک دسر جشن محبوب است. وقتی آن را امتحان کنید، دیگر نمی توانید رهایش کنید. این خوراک اغلب در مناسبت های خاص مانند عید نوروز سرو می شود و مطمئناً مورد توجه همه خواهد بود.

طرز تهیه باسلوق (با گردو) 

طرز تهیه باسلوق نیاز به توجه به جزئیات خاصی دارد که یکی از آنها استفاده از نشاسته در دستور پخت های خاص است. اگر به درستی بو داده نشود، نشاسته می تواند طعم تلخی ایجاد کند. برای جلوگیری از این امر، حتماً دستورالعمل های زیر را دنبال کنید.

اگر به دنبال یک دسر خاص برای سورپرایز کردن مهمانان خود در مهمانی بعدی خود هستید، به طرز تهیه باسلوق سوغات عمل کنید. 

مواد لازم طرز تهیه باسلوق خانگی

مواد لازم برای 4 نفر
گردو          8 عدد مغز گردو
پودر نارگیل          در حد لازم
آب سرد          یک هشتم فنجان
نشاسته گل          1 فنجان
پودر ژلاتین          2 قاشق غذاخوری
آب          2 فنجان
وانیل          نصف قاشق چای خوری
پودر هل          یک چهارم قاشق چای خوری
شکر          1 فنجان سر کامل
گلاب           نصف فنجان
کره           30 گرم

طرز تهیه باسلوق در 9 مرحله


  1. آماده سازی پودر ژلاتین

با انتخاب ظرف مناسب مراحل طرز تهیه باسلوق سنتی و خوشمزه را آغاز کنید. پودر ژلاتین را داخل ظرف بریزید و به مقدار مناسب آب سرد اضافه کنید. بگذارید پودر ژلاتین بماند تا کاملا آب شود.


  1. خیساندن نشاسته

سپس یک کاسه مناسب دیگر بردارید و پودر نشاسته و آب را به مقدار مناسب اضافه کنید. مخلوط کنید تا مواد خوب با هم ترکیب شوند. پودر وانیل و پودر هل را اضافه کنید و مخلوط کنید تا همه چیز به طور یکنواخت پخش شود.


  1. الک کردن و برشته کردن نشاسته ذرت

در ادامه تهیه مواد باسلوق، تابه مناسبی را انتخاب کنید. پودر نشاسته ذرت را از طریق یک صافی مشبک الک کنید تا صاف و یکدست شود. نشاسته ذرت را در تابه بریزید و با حرارت ملایم به مدت 40 دقیقه بپزید و هر از گاهی هم بزنید.


  1. اضافه کردن گلاب و شکر

پس از تفت دادن نشاسته ذرت، وقت آن است که گلاب و شکر را به تابه اضافه کنید. خوب هم بزنید تا شکر کاملا حل شود و مواد یکدست شوند. در آخر پودر ژلاتین هیدراته را داخل آن بریزید و همه را با هم مخلوط کنید تا شفاف شود.


  1. افزودن کره به مخلوط

برای تهیه باسلوق اصیل، بعد از مخلوط شدن مخلوط ژلاتین، کره را به تابه اضافه کنید. با قاشق هم بزنید تا کره کاملا آب شود. در صورت تمایل می توانید شربت گلوکز را نیز به مخلوط اضافه کنید تا بافتی کشدار داشته باشد. همه چیز را با هم خوب مخلوط کنید.


  1. اجازه دهید مخلوط خنک شود

حالا که مواد با هم ترکیب شدند، مخلوط باید شبیه حلوا شود. تابه را از روی حرارت بردارید و بگذارید قبل از ادامه کار خنک شود.


  1. جمع آوری مواد شکل دهنده

برای شکل دادن به باسلوق، یک قیف یکبار مصرف یا یک کیسه فریزر با گوشه بریده جمع کنید. مخلوط خنک شده را داخل قیف یا کیسه بریزید. در کنار خود یک کاسه مناسب پر از پودر نارگیل قرار دهید و مغز گردو را جدا کنید.


  1. اضافه کردن گردو به باسلوق

وسط باسلوق را سوراخ کنید و نیمی از مغز گردو را به صورت وارونه در سوراخ قرار دهید. با استفاده از قیف یا کیسه، مخلوط باسلوق را روی گردو لوله کنید و مقداری پودر نارگیل بپاشید.


  1. نوش جان کنید!

باسلوق خانگی شما اکنون آماده است تا از خوردن آن لذت ببرید. آن را به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا مواد به شکل دلخواه در بیاید. با چای یا نوشیدنی گرم دیگری سرو کنید تا طعم آن بیشتر شود.


چگونه باسلوق خوشمزه و حرفه ای تهیه کنیم؟

  • برای تهیه بهترین باسلوق مهم است که مواد را روی حرارت ملایم بپزید.
  • سپس نشاسته را به آرامی تفت دهید تا دیگر خام نباشد.
  • از پودر ژله می توان برای افزودن رنگی شاداب به باسلوق خود استفاده کرد.
  • در آخر به یاد داشته باشید که تهیه این نوع شیرینی نیاز به صبر دارد.

نتیجه پایانی

طرز تهیه باسلوق هنری است که بیشتر از مهارت نیاز به صبر دارد. این خوراکی و دسر سنتی بسته به موادی که استفاده می شود، طعم ها و رنگ های مختلفی دارد. هر دستور غذا طعم و جذابیت بصری منحصر به فردی را ارائه می دهد.

بزرگترین مزیت درست کردن باسلوق با این طرز تهیه این است که می توانید از ژله برای خوش رنگ شدن آن استفاده کنید و آن را تبدیل به یک دسر منحصر به فرد و خوشمزه کنید که روی میز مهمانی عالی به نظر می رسد.

 

دسته‌بندی طرز تهیه
اشتراک گذاری
نوشته‌های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت