جاهای دیدنی ساری

بازدید: 120 بازدید
جاهای دیدنی ساری

جاهای دیدنی ساری

معرفی ساری

نقشه شهر ساری
نقشه استان مازندران و موقعیت شهر ساری

شهر فریبنده ساری واقع در قلب استان سرسبز مازندران ایران قرار گرفته است.

ساری مرکز استان مازندران شهری است که سنت و مدرنیته را در هم آمیخته است. جاهای دیدنی ساری به معنای واقعی خیره کننده هستند.

ساری که به خاطر مناظر سرسبز، بناهای تاریخی و میراث فرهنگی شهرت دارد، دروازه ای به سوی برخی از خیره کننده ترین مناظر طبیعی ایران است.

ساری که در نزدیکی دریای خزر و رشته کوه البرز قرار دارد ، پس‌زمینه‌ای زیبا برای سفری فراموش‌نشدنی ارائه می‌کند.

بازدیدکنندگان می توانند خود را در محیط آرام شهر غوطه ور کنند و در عین حال بازارهای پر جنب و جوش، سازه های باستانی و پارک های سرسبز آن را کاوش کنند.

مساحت شهر ساری در حدود 217 کیلومتر مربع است. جمعیت این شهر بر اساس سرشماری 1395 در حدود 580 هزار نفر بوده است.

این راهنمای سفر شما را در میان جاهای دیدنی ساری، مناظر مسحورکننده، تاریخ غنی و فرهنگ پر جنب و جوش این شهر خواهد برد و ساری را به مقصدی ضروری برای بازدید شما معرفی خواهد نمود.

جاهای دیدنی ساری
نمایی از شهر ساری

تاریخ پیدایش ساری

قبل از معرفی جاهای دیدنی ساری ابتدا بایستی به تاریخ این شهر نگاهی بیندازیم. حفاری در غار هوتو شواهدی از وجود سکونتگاه هایی در اطراف ساری در هزاره ۷۰ قبل از میلاد دارد. حمدالله مستوفی مورخ مسلمان، تأسیس ساری را به طهمورث دیوبند پادشاه پیشدادیان نسبت می دهد.

فردوسی در شاهنامه نام این شهر را در زمان فریدون و منوچهر آورده است، زمانی که منوچهر پس از پیروزی بر سلم و تور به پایتخت فریدون، تمیشه در مازندران بازمی گردد.

بر اساس این شواهد و نشانه های مشابه دیگر در شاهنامه، مردم بومی ساری در افسانه‌های عامیانه نقل می‌کنند که این شهر در زمان شورش کاوه آهنگر(از اهالی شهر) علیه ظلم ضحاک، آباد بوده است.

پس از آن موفقیت، فریدون پیشدادی (از تمیشان) که به کاوه مدیون بود، این شهر را برگزید تا تا زمان مرگش در جوار او زندگی کند. به همین دلیل وقتی تورج و سلام ایرج (پسر فریدون) را به قتل رساندند، او را در اینجا دفن کردند.

اسپهبد طوس نوذر (نوه فریدون) به طور سیستماتیک آن را بنیان نهاد تا به عنوان یادگاری خانوادگی باقی بماند.

به گفته آریان، این بزرگترین شهر هیرکانی بود. این اصطلاح به معنای شهر زرد است و به دلیل تعداد زیاد درختان پرتقال، لیمو و سایر درختان میوه که در حومه آن شهر می روید، به آن داده شده است.

شهر کنونی ساری در دوره ساسانیان (۲۲۴–۶۵۱ میلادی ) تأسیس شد، پس از تسخیر اعراب بر منطقه، پایتخت طبرستان (قرن هفتم تا نهم) شد. این شهر در قرن 13 توسط مغول ها ویران شد و در قرن 14 توسط مستوفی مورخ بازدید شد.

آغا محمد خان (فاتح کرمان) از سلسله قاجار (حکومت 1779-1797) قبل از 1786، زمانی که تهران را پایتخت امپراتوری خود کرد، بر ساری حکومت کرد.

چرا از ساری ایران دیدن کنیم؟

بازدید از ساری فرصتی بی نظیر برای تجربه یک گوهر کمتر شناخته شده ایران است. بر خلاف شهرهای شلوغ تهران و اصفهان ، ساری فضای آرام تری را فراهم می کند که مسافران می توانند با طبیعت و سنت های محلی ارتباط برقرار کنند.

این شهر به خاطر مردم محلی مهمان‌نواز، اکوسیستم‌های متنوع و انبوهی از فعالیت‌های بیرونی شهرت دارد.

موقعیت استراتژیک ساری آن را به پایگاهی ایده آل برای کاوش در شمال ایران از جنگل های سرسبز هیرکانی تا آب های نیلگون دریای خزر تبدیل کرده است.

همچنین ساری رویای یک عکاس است، با مناظر طبیعی خیره کننده و مکان های تاریخی، فرصت های بی پایانی برای عکاسی فراهم می کند.

باداب سورت، باغ شاه و بازارهای پرجنب‌وجوش این شهر تنها تعدادی از مکان‌های دیدنی هستند که نباید از دست داد.

در ساری کجا برویم؟ چی ببینیم؟

ساری یکی از زیباترین شهرهای شمالی ایران است که هم دریا دارد و هم جنگل. از آنجایی که این شهر آب و هوای مطلوبی دارد، مورد توجه حاکمان محلی پیشین قرار گرفته است و بناها و کاخ های تاریخی زیادی در آن وجود دارد.

ساحل فرح آباد

ساحل فرح آباد ساری
ساحل فرح آباد ساری

از جاهای دیدنی ساری ساحل فرح آباد می باشد که نزدیک به دریا است. این ساحل در  در 35 کیلومتری شمال شهر ساری قرار دارد.

ساحل فرح‌آباد در ساری یکی از مناطق زیبا،جذاب و گردشگری در استان مازندران ایران است.

این ساحل به دریا مازندران متصل است و طبیعت بکر و آرامش‌بخش آن، هر ساله گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کند.

ویژگی‌های ساحل فرح‌آباد شامل ماسه‌های نرم و طلایی، آب‌های شفاف و امکانات رفاهی متنوع برای بازدیدکنندگان می‌شود.

ساحل فرح‌آباد ساری با بیش از ۷ کیلومتر ساحل شنی، فضایی ایده‌آل برای تفریح و استراحت است.

آب‌های گرمی که در فصل تابستان دارد، برای شنا بسیار مناسب است. قایق‌سواری، دوچرخه سواری و پیاده‌روی در کنار دریا در این منطقه رایج است.

ساحل گهر باران

ساحل گهر باران
ساحل گهر باران ساری

از جاهای دیدنی ساری ساحل گهر باران است. ساحل گهر باران حدود 15 تا 20 کیلومتر با مرکز شهر ساری فاصله دارد. بسته به ترافیک و مسیر انتخابی، زمان سفر معمولاً بین 30 تا 45 دقیقه طول می‌کشد.

ساحل دریا کنار

از  دیگر جاهای دیدنی ساری ساحل دریاکنار است. این ساحل دارای مناظر طبیعی جذاب و امکانات رفاهی مناسب برای گردشگران می‌باشد.

ساحل دریاکنار حدود 14 تا 18 کیلومتر با مرکز شهر ساری فاصله دارد. با توجه به ترافیک و زمان سفر، معمولاً طی کردن این فاصله بین 30 تا 40 دقیقه زمان نیاز دارد.

ساحل خزر شهر

ساحل خزر شهر
نمایی از شهرک ساحلی خزر شهر

ساحل خزرشهر ساری یکی از جاهای دیدنی ساری و از مقاصد جذاب گردشگری در استان مازندران است که به دلیل سواحل زیبا، امکانات تفریحی و نزدیکی به شهر ساری، سالانه مورد توجه بسیاری از گردشگران قرار می‌گیرد.

فاصله شهرک ساحلی خزرشهر تا مرکز شهر ساری تقریباً ۲۰ تا ۲۵ کیلومتر می‌باشد. با توجه به ترافیک و وضعیت جاده، سفر به این منطقه معمولاً بین ۳۰ تا ۶۰ دقیقه به طول می‌انجامد.

دهکده گردشگری

دهکده گردشگری ساری
نمایی از دهکده گردشگری ساری

دهکده گردشگری ساری به عنوان یکی از جاهای دیدنی ساری از مقاصد مهم گردشگری در استان مازندران است که با محیطی طبیعی، امکانات تفریحی و آرامش‌بخش خود، توجه بسیاری از گردشگران را به خود جلب کرده است.

دهکده گردشگری ساری تقریباً ۱۰ تا ۱۵ کیلومتر با مرکز شهر ساری فاصله دارد. زمان لازم برای سفر به این محل با خودرو معمولاً بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه است.

دهکده آرامش

دهکده توریستی آرامش
نمایی از دهکده گردشگری آرامش در کنار سد شهید رجایی ساری

از جاهای دیدنی ساری  می توان به دهکده آرامش اشاره نمود که به ویژه به خاطر موقعیت طبیعی و امکانات رفاهی‌اش محبوبیت زیادی پیدا کرده است.

دهکده آرامش حدود ۱۵ تا ۲۰ کیلومتر با مرکز شهر ساری فاصله دارد. زمان لازم برای سفر به این محل با خودرو معمولاً بین ۳۰ تا ۴۰ دقیقه است.

پارک رودخانه تجن (پارک ملل)

پارک رودخانه تجن
پارک رودخانه تجن ساری
پارک ملل ساری همجوار رودخانه تجن

پارک ملل که به نام پارک رودخانه تجن نیز شناخته می‌شود، یکی از جاهای دیدنی ساری و یکی از جاذبه‌های طبیعی و تفریحی در شهر ساری، استان مازندران است.

این پارک به خاطر چشم‌اندازهای زیبا و امکانات مناسب برای خانواده‌ها و گردشگران، محلی محبوب برای تفریح و استراحت به شمار می‌آید.

پارک ملل تقریباً در مرکز شهر ساری واقع شده و فاصله آن تا نقاط مختلف شهر چند دقیقه‌ای است. این نزدیکی باعث می‌شود که دسترسی به پارک آسان و سریع باشد.

پارک جنگلی زارع

پارک جنگلی زارع
پارک جنگلی زارع ساری

از جاهای دیدنی ساری پارک جنگلی زارع است که در شرق ساری و در نزدیکی جاده آبشار واقع شده است.

پارک جنگلی زارع تقریباً ۱۰ تا ۱۵ کیلومتر با مرکز شهر ساری فاصله دارد. زمان لازم برای سفر به این پارک با خودرو معمولاً بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه است.

پارک جنگلی زارع ساری یکی از مقاصد مهم تفریحی و طبیعی در استان مازندران محسوب می‌شود و به خاطر فضای سبز و امکانات مناسب خود، جذابیت زیادی برای خانواده‌ها و گردشگران دارد.

در ادامه به بررسی مشخصات،ویژگی‌ها، سرویس‌ها و خدمات جانبی، و سایر موارد این پارک می‌پردازیم:

مشخصات پارک جنگلی زارع

  • موقعیت جغرافیایی: پارک جنگلی زارع در حاشیه شهر ساری و در بخش شمال غربی آن واقع شده است. این پارک در نزدیکی جاده‌های اصلی و دسترسی آسان به مناطق دیگر قرار دارد.
  • مساحت: پارک دارای مساحت وسیع و پوشش گیاهی متنوعی است که شامل درختان بلند و درختچه‌ها می‌شود و فضایی سایه‌دار و دلنشین فراهم می‌کند.

پارک جنگلی سالاردره

پارک جنگلی سالار دره
نمایی از پارک جنگلی سالار ده

یکی دیگر از جاهای دیدنی ساری پارک جنگلی سالاردره است.

پارک جنگلی سالار دره تقریباً ۱۵ تا ۲۰ کیلومتر با مرکز شهر ساری فاصله دارد. زمان لازم برای سفر به این پارک با خودرو معمولاً بین ۳۰ تا ۴۰ دقیقه است.

پارک جنگلی سالار دره یکی از جاذبه‌های طبیعی و زیبا در نزدیکی شهر ساری و درکنار هتل سالار دره قرار دارد. این پارک با مناظر طبیعی خیره‌کننده و امکانات تفریحی، مکانی ایده‌آل برای گردشگران و خانواده‌ها به شمار می‌آید.

در ادامه به بررسی مشخصات، ویژگی‌ها، سرویس و خدمات جانبی، و سایر موارد مرتبط با این پارک می‌پردازیم:

پارک ملی دشت ناز

دشت ناز ساری
نمایی از دشت ناز ساری

از جاهای دیدنی ساری پارک ملی دشت ناز است.

پناهگاه حیات وحش دشت ناز ساری با مساحتی در حدود 56 هکتار یکی از جاذبه های گردشگری مازندران محسوب می شود و از شمال شرق شهرستان ساری قابل دسترسی است.

دشت ناز در 29 کیلومتری شمال شهر ساری قرار گرفته است و 11.5 کیلومتر (20 دقیقه) تا فرودگاه بین المللی ساری فاصله دارد.

میانگین دما در گرمترین ماه سال در دشت ناز حدود 22 درجه سانتیگراد و متوسط ​​دما در سردترین ماه سال حدود 1.5 درجه سانتیگراد است.

این محدوده دما نشان دهنده آب و هوای معتدل و مرطوب در منطقه است. دشت ناز معمولاً در تمام فصول بارندگی دارد. با توجه به محدودیت های بازدید در فصل جفت گیری و شرایط آب و هوایی منطقه، بهترین زمان برای بازدید بهار و تابستان است.

پناهگاه حیات وحش دشت ناز یکی از منحصربه‌فردترین اکوسیستم‌های طبیعی ایران است.

این منطقه با جنگل های هیرکانی خیره کننده تزئین شده است که به عنوان پناهگاهی برای طیف متنوعی از حیات وحش عمل می کند.

پناهگاه حیات وحش دشت ناز با بیش از 447 گونه گیاهی که در محدوده خود رشد می کنند، پناهگاهی امن برای گونه های جانوری متعددی از جمله گوزن زرد ایرانی است.

منطقه پناهگاه حیات وحش دشت ناز بخشی از املاک رضاشاه در زمان پهلوی بود. پس از مرگ محمدرضا پهلوی این منطقه را توسعه داد و سابقه تأسیس پناهگاه و فرودگاه حیات وحش دشت ناز به آن دوره بازمی‌گردد.

پناهگاه حیات وحش دشت ناز ساری از سال 1367 به عنوان منطقه حفاظت شده به ثبت رسیده و از سال 1375 به عنوان پناهگاه حیات وحش به ثبت رسیده است.

پناهگاه حیات وحش دشت ناز که به‌خاطر اکوسیستم متنوعش شناخته می‌شود، مجموعه‌ای از گونه‌های حیات وحش از جمله گربه جنگلی، بز وحشی، گراز وحشی و پرنده هوپویی را در خود جای داده است.

پارک ملی دشت ناز
گوزن زرد ایرانی در پارک حفاظت شده دشت ناز

یکی از برجسته ترین جانوران پناهگاه حیات وحش دشت ناز گوزن زرد ایرانی است که نقش بسزایی در افزایش محبوبیت این پناهگاه داشته است.

تلاش برای حفظ و افزایش جمعیت این گونه در خطر انقراض منجر به تاسیس دشت ناز به عنوان اولین مرکز پرورش گوزن زرد ایران شده است که گوساله های تازه متولد شده اغلب به مراکز دیگر در سراسر کشور منتقل می شوند.

چگونه به دشت ناز برویم
می توانید از تهران به پناهگاه حیات وحش دشت ناز ساری سفر کنید. زیرا فرودگاه بین المللی ساری در 11.5 کیلومتری این منطقه قرار دارد. فرودگاه بین المللی ساری در منطقه «شهریار کنده» در روستای اسلام آباد، درست همان جایی که دشت ناز ساری قرار دارد، قرار دارد.

از تهران به ساری می توانید علاوه بر هواپیما با قطار نیز سفر کنید . مسیر قطار تهران به ساری بدون شک یکی از زیباترین مسیرهای ریلی کشور است ، به خصوص با گذر از فیروزکوه، وارد یک محیط طبیعی سرسبز و بکر خواهید شد.

با قطار حدود هفت ساعت و نیم طول می کشد تا به ساری برسید. از ایستگاه قطار ساری حدود 32 کیلومتر (36 دقیقه) در جاده فرح آباد و پنبه چلوه در پیش خواهید داشت.

اگر برای رفتن به دشت ناز از ماشین شخصی استفاده می کنید کافی است از تهران به ساری برانید. برای رفتن به ساری می توانید از طریق جاده هراز به فیروزکوه به سمت مازندران حرکت کنید.

از جاده هراز به شهر آمل و سپس با عبور از شهرهای بابل و قائم شهر به ساری می رسید و از طریق جاده فیروزکوه به قائم شهر و سپس ساری دسترسی مستقیم خواهید داشت.

از ساری با طی حدود 10 کیلومتر در جاده ساری به گهرباران به سمت شهر نکا به چهارراه سورک می رسید. اگر در این چهارراه به چپ بپیچید به شرکتی به نام «نکاوود» می رسید.

با عبور از این شرکت و ادامه مسیر به روستای اسلام آباد و منطقه شهریار کنده می رسید که از آنجا به راحتی می توانید به پناهگاه حیات وحش دشت ناز برسید.

دشت ناز ساری
اقامتگاه در دشت ناز ساری

اقامت در نزدیکی پناهگاه حیات وحش دشت ناز
اقامتگاه های مختلفی در اطراف پناهگاه حیات وحش دشت ناز وجود دارد که طیف وسیعی از قیمت ها و امکانات را ارائه می دهد.

شما می توانید از هتل های مجهز گرفته تا اقامتگاه های بوم گردی و سوئیت های مستقل را برای اقامت خود در نزدیکی این منطقه انتخاب کنید.

نزدیک دشت ناز ساری هتل هایی مانند هتل چهار ستاره سالار دره (41 کیلومتری)، هتل نارنج (23 کیلومتری)، هتل بادله (سه ستاره، 17 کیلومتری) و همچنین آپارتمان وجود دارد. هتل هایی مانند هتل قربانی (26 کیلومتر دورتر).

اقامتگاه های بوم گردی مانند گالش منزل ساری (36 کیلومتر دورتر)، اقامتگاه ماهجون (51 کیلومتر) و اقامتگاه جنگلی نظری (34 کیلومتر) وجود دارد که می توانند گزینه های خوبی برای اقامت باشند.

مسیر پیاده روی پل گردان

مسیر پیاده روی پل گردان
مسیر پیاده روی پل گردان در مرکز ساری

مسیر پیاده‌روی پل گردان ساری یکی از جاذبه‌های طبیعی و تفریحی و یکی از جاهای دیدنی ساری در شهر ساری قرار دارد که به خاطر فضایی زیبا و دل‌نشین خود، محبوبیت زیادی در میان ساکنان و گردشگران دارد.

پل گردان، به عنوان یک نماد از توسعه شهری و زیبایی‌های طبیعی ساری شناخته می‌شود و فضایی مناسب برای پیاده‌روی و استراحت کنار رودخانه تجن فراهم می‌آورد.

آبشار اوبن

آبشار اوبن
آبشار ابون ساری

آبشار اوبن در 100 کیلومتری ساری مرکز استان مازندران، از جاهای دیدنی ساری و یک شگفتی طبیعی است که با زیبایی خیره کننده خود بازدیدکنندگان را مسحور خود می کند.

این آبشار که توسط فضای سبز سرسبز و مناظر بکر احاطه شده است، علاقه مندان به طبیعت و ماجراجویان را دعوت می کند.

ارتفاع آبشار از سطح دریا حدود 1800 متر است.

آب آبشار اوبن از چشمه های طبیعی که در بالادست قرار دارند تامین می شود و پس از جاری شدن روی زمین به رودخانه شیرین و سپس رودخانه تاجن می ریزد که در نهایت به خزر می ریزد.

شایان ذکر است این آبشار در منطقه حفاظت شده دودانگه و در نزدیکی مرز استان سمنان واقع شده است.

بهترین فصل سفر به این منطقه بهار و اوایل تابستان است. البته این منطقه در فصل پاییز نیز به یکی از زیباترین مناطق شمال کشور تبدیل می شود، اما به دلیل آب و هوای سرد این منطقه دسترسی به آبشار بسیار دشوارتر است.

آبشار اوبن در بولا، یکی از قدیمی‌ترین جنگل‌های هیرکانی ایران قرار دارد که ریشه‌های طبیعی آن به ۴۰ میلیون سال می‌رسد.

آبشار اوبن فقط یک جاذبه طبیعی نیست. این یک تجربه فرهنگی است.

منطقه اطراف ساری به خاطر تاریخ غنی و میراث فرهنگی متنوعش شناخته شده است. بازدید از آبشارها فرصتی برای کشف فرهنگ، سنت ها و غذاهای محلی استان مازندران است.

این مکانی است که زیبایی های طبیعی و غنای فرهنگی در آن ادغام می شوند و برای مسافرانی که به دنبال غوطه ور شدن در تجارب اصیل شمال ایران هستند، آن را به یک امر ضروری تبدیل می کند.

آبشار یخی

آبشار یخی
آبشار یخی ساری

آبشار یخی از جاهای دیدنی ساری است.

آبشار یخی تقریباً ۲۰ تا ۳۰ کیلومتر با مرکز شهر ساری فاصله دارد. زمان لازم برای سفر به این مکان با خودرو معمولاً بین ۴۰ تا ۶۰ دقیقه، بسته به شرایط جاده و ترافیک می باشد.

آبشار یخی ساری (که به‌عنوان یکی از جاذبه‌های طبیعی در استان مازندران شناخته می‌شود) یکی از مکان‌های زیبا و دیدنی در مناطق کوهستانی این استان است.

این آبشار به‌خصوص در فصل زمستان به خاطر یخ‌زدگی و شکل خاص کریستالی که به خود می‌گیرد، بسیار جذاب و قابل توجه می‌شود.

در ادامه به بررسی مشخصات، ویژگی‌ها، سرویس و خدمات جانبی، و سایر موارد مرتبط با آبشار یخی ساری می‌پردازیم:

مشخصات آبشار یخی

  • موقعیت جغرافیایی: آبشار یخی در دل کوه‌های البرز و نزدیک به مناطق جنگلی و کوهستانی ساری واقع شده است. این مکان به دلیل طبیعت بکر و دورافتاده خود، یکی از جاذبه‌های طبیعت‌گردی محسوب می‌شود.
  • ارتفاع: ارتفاع آبشار حدود ۳۰ تا ۴۰ متر (به طور تقریبی) است، که بسته به شرایط آب و هوایی ممکن است تغییر کند.

دریاچه لک دشت

دریاچه لک دشت
دریاچه لک دشت

دریاچه لک دشت یکی از جاذبه‌های طبیعی زیبا در نزدیکی ساری و از جاهای دیدنی ساری است که به عنوان مکانی آرام و دلنواز برای عاشقان طبیعت و گردشگران شناخته می‌شود.

این دریاچه در محوطه‌ای با مناظر چشمگیر و محیطی بکر واقع شده است و گزینه‌ای عالی برای تفریحات خانوادگی و اوقات فراغت به شمار می‌آید.

دریاچه لک دشت تقریباً ۱۲ تا ۱۵ کیلومتر با مرکز شهر ساری فاصله دارد. زمان لازم برای سفر به این دریاچه با خودرو معمولاً بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه است.

لک دشت روستایی در دهستان میاندورود کوچک، از توابع بخش مرکزی شهرستان ساری، استان مازندران، ایران است

در ادامه به بررسی مشخصات، ویژگی‌ها، سرویس و خدمات جانبی، و سایر موارد مرتبط با دریاچه لک دشت ساری می‌پردازیم:

مشخصات دریاچه لک دشت

  • موقعیت جغرافیایی: دریاچه لک دشت در ۱۲ کیلومتری شمال شهر ساری و در نزدیکی جاده ساری به سمت نکا واقع شده است. این دریاچه در محوطه‌ای کوهستانی و جنگلی قرار دارد.
  • مساحت: دریاچه به‌طور تقریبی ۱۰۰ هکتار وسعت دارد و با مناطق طبیعی اطراف خود پیوندی نزدیک دارد.

دریاچه و سد سلیمان- تنگه

دریاچه و سد سلیمان تنگه
دریاچه و سد سلیمان تنگه

سد سلیمان تنگه از جاهای دیدنی ساری در 45 کیلومتری جنوب غربی شهر ساری مرکز استان مازندران در شمال ایران و در نزدیکی روستایی به نام افرا چال قرار دارد.

این سد 138 ارتفاع دارد و یکی از زیباترین نقاط استان مازندران است. بالای سد سلیمان تنگه مشرف به ساری است.

این سد همچنین به نام محمدعلی رجایی رئیس جمهور سابق ایران که در اوایل دهه 1980 در یک حمله تروریستی کشته شد، نامگذاری شده است.

مردم محلی می گویند که این بند در ابتدا «سلیمان تنگه» نامیده می شد، زیرا یک اثر تاریخی در منطقه وجود داشت که بعدها زیر آب رفت.

در این میان امکانات تفریحی زیادی در منطقه وجود دارد که بیشتر مربوط به آب دریاچه است. از آن جمله می توان به قایقرانی و پاروزدن و اسکی روی آب اشاره کرد.

یکی دیگر از امکانات تفریحی اتوبوس دریایی است. این امن است و شما می توانید سوار اتوبوس برای گشت و گذار در سد شوید.

بهترین فصل برای بازدید از سد سلیمان تنگه بهار و تابستان است. اکثر گردشگران برای بازدید از این سد در تابستان انتخاب می‌کنند، البته در این فصل کمی گرم و مرطوب است.

دریاچه سلیمان تنگه که به واسطه سد سلیمان تنگه ایجاد شده است یکی از جاذبه‌های طبیعی زیبا در شهرستان ساری است که به خاطر چشم‌اندازهای زیبا و محیط آرامش‌بخش‌اش، مورد توجه گردشگران و طبیعت‌گردان قرار دارد.

این دریاچه در نواحی شمالی ایران و در نزدیکی مناطق کوهستانی قرار دارد.

دریاچه سلیمان تنگه تقریباً ۳۰ کیلومتر با مرکز شهر ساری فاصله دارد. زمان لازم برای سفر به این دریاچه با خودرو معمولاً بین ۴۵ دقیقه تا یک ساعت است.

در ادامه به بررسی مشخصات، ویژگی‌ها، سرویس و خدمات جانبی، و سایر موارد مرتبط با دریاچه سلیمان تنگه ساری می‌پردازیم:

مشخصات دریاچه سلیمان تنگه

  • موقعیت جغرافیایی: دریاچه سلیمان تنگه در نزدیکی روستای سلیمان تنگه و در دل جنگل‌های مازندران واقع شده است. این منطقه به خاطر طبیعت بکر و سرسبز و هوای کوهستانی خود، مکانی عالی برای استراحت و تفریح است.
  • مساحت: این دریاچه به‌طور تقریبی ۱ کیلومتر مربع وسعت دارد و در ارتفاعات نسبتاً بالایی قرار گرفته است.

دریاچه چورات

دریاچه چورات ساری
دریاچه چورات ساری

یکی از جاهای دیدنی ساری دریاچه چورات است.این دریاچه در اثر زلزله سال 1320 و رانش زمین و به دنبال آن بسته شدن آب چشمه در کنار دریاچه ایجاد شد. این دریاچه حدود 2.5 هکتار وسعت دارد.

این دریاچه که نزدیک به روستای چورات است، دریاچه چورات نامیده می شود. با کاهش آب، ظاهر درختان باقیمانده منظره ای خیره کننده در محل دریاچه ایجاد می کند.

دریاچه چورات حدود 15 کیلومتر با ساری فاصله دارد و با خودرو می‌توان طی کمتر از 30 دقیقه به آن دسترسی داشت.

دریاچه چورات در چهاردانگه شهرستان ساری، در استان مازندران واقع شده است.

دریاچه چورات یک دریاچه طبیعی است که در ناحیه‌ای کوهستانی و زیبا واقع شده و به دلیل مناظر طبیعی و چشم‌اندازهای اطرافش، مقصدی محبوب برای گردشگران به شمار می‌رود.

در زیر به ویژگی‌ها و مشخصات این دریاچه پرداخته شده است:

ویژگی‌ها

  • مساحت: دریاچه چورات حدود 20 هکتار وسعت دارد.
  • عمق: عمق دریاچه در برخی نقاط به بیش از 4 متر می‌رسد.
  • آب: آب دریاچه شیرین و متعلق به منابع آب‌های زیرزمینی است، که معمولاً در فصل‌های گرم تابستان نیز سطح آن کاهش نمی‌یابد.

دریاچه الندان

دریاچه الندان
نمایی از دریاچه الندان ساری

از دریاچه الندان نیز به عنوان یکی از جاهای دیدنی ساری یاد می شود.

دریاچه الندان حدود 25 کیلومتر با ساری فاصله دارد و با خودرو می‌توان این مسیر را در حدود 30 تا 40 دقیقه طی کرد.

دریاچه الندان (یا الند) در حومه ساری، استان مازندران واقع شده و یکی از جاذبه‌های طبیعی زیبای این منطقه است.

این دریاچه به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص و منظره‌های دل‌نشین، مورد توجه طبیعت‌گردان و عکاسان قرار دارد.

معنی الندان

  • نام “الندان” در زبان فارسی به معنی “پر از نی” یا “محل رویش نی” گرفته شده است. این نام به وجود گیاهان آبزی و نیز نی‌ها در اطراف دریاچه اشاره دارد.

ویژگی‌ها

  • مساحت: دریاچه الندان حدود 10 تا 15 هکتار وسعت دارد.
  • عمق: عمق دریاچه در برخی نقاط به حدود 2 تا 3 متر می‌رسد.
  • آب: آب دریاچه شیرین و حاصل از بارندگی و جریان‌های زیرزمینی است.

دریاچه الیمالات

دریاچه الیمالات
نمایی از دریاچه الیمالات ساری

دریاچه الیمالات یکی از جاهای دیدنی ساری و یکی از جاذبه‌های طبیعی زیبای منطقه ساری و نزدیک نور است که در جاده چمستان واقع شده و به خاطر مناظر طبیعی و امکانات تفریحی‌اش شهرت دارد.

دریاچه الیمالات حدود 15 کیلومتر از مرکز نور و 30 کیلومتر از ساری فاصله دارد. دسترسی به آن از طریق جاده چمستان آسان است.

دریاچه الیمالات در دل جنگل‌های سرسبز و طبیعی مازندران واقع شده و به عنوان یک منطقه گردشگری معروف، محلی مناسب برای آرامش و استراحت است. این دریاچه با طبیعت بکر و زیبایی‌های طبیعی‌اش، گردشگران زیادی را جذب می‌کند.

معنی الیمالات چیه؟

کلمه “الیمالات” به زبان مازندرانی و گیلکی به معنای “خاک چوب” یا “محل چوب‌ریزی” است.

این نام به نوعی ارتباط با طبیعت و جنگل‌های انبوه منطقه دارد، به ویژه با توجه به اینکه دریاچه الیمالات در منطقه‌ای جنگلی واقع شده و دچار رشد و تنوع زیستی غنی است.

در ادامه به معرفی و مشخصات این دریاچه می‌پردازیم:

ویژگی‌ها

  • آب و هوا: آب و هوای این منطقه در تابستان‌ها معتدل و دلچسب و در زمستان‌ها سرد است، که برای بازدید در تمام فصول مناسب می‌باشد.
  • مناظر طبیعی: نسبت به محیط‌های اطراف، دریاچه الیمالات دارای مناظر فوق‌العاده‌ای است، با درختان سرسبز و کوه‌های محاطی.
  • تنوع زیستی: دریاچه محل زندگی انواع متنوعی از گیاهان و جانوران است.

منطقه دودانگه و چهاردانگه

دو دانگه و چهار دانگه ساری
منطقه حفاظت شده حیات وحش دودانگه و چهاردانگه ساری

از جاهای دیدنی ساری منطقه دودانگه و چهاردانگه است که زیستگاه پلنگ ایرانی است.

منطقه دو دانگه و چهار دانگه هر دو در فاصله‌ای حدود 30 تا 40 کیلومتری از ساری قرار دارند و با خودرو می‌توان این مسافت را در کمتر از یک ساعت طی کرد.

منطقه دو دانگه و چهار دانگه در حومه ساری، استان مازندران واقع شده‌اند و از مناطق طبیعی و بکر این استان به شمار می‌روند.

این دو منطقه به دلیل زیبایی‌های طبیعی، جنگل‌های سرسبز و آب و هوای معتدل بسیار مورد توجه گردشگران و طبیعت‌گردان هستند.

معنی دو دانگه و چهار دانگه

  • دو دانگه: به معنای “دو زمین” یا “دو قطعه زمین” است. این نام ممکن است به تقسیمات زمین‌های کشاورزی یا مناطق مسکونی در این ناحیه اشاره داشته باشد.
  • چهار دانگه: به معنای “چهار زمین” یا “چهار قطعه زمین” است و مانند دو دانگه، به تقسیمات جغرافیایی یا زمین‌های کشاورزی اشاره دارد.

ویژگی‌ها

  • طبیعت: این مناطق دارای جنگل‌های انبوه و زمین‌های کشاورزی حاصلخیز هستند و از منظرهای طبیعی بسیار زیبایی برخوردارند.
  • آب و هوا: این مناطق به خاطر موقعیت جغرافیایی خود دارای آب و هوای معتدل و بارانی هستند که موجب تنوع زیستی در آنها می‌شود.

تپه بام شهر

بام شهر مهدشت ساری
نمایی از بام شهر مهدشت ساری

بام شهر مهدشت در شهرستان ساری، یکی از جاهای دیدنی ساری و از مقاصد گردشگری زیبای مازندران است. این منطقه به خاطر طبیعت بکر و مناظر طبیعی چشم‌نواز شناخته شده است.

بام مهدشت در فاصله نسبتا کمی از مرکز شهر ساری قرار دارد (حدود ۱۰ تا ۱۵ کیلومتر)، که دسترسی به آن را آسان می‌کند.

همانطور که گفته شد بام شهر مهدشت در ارتفاعات مهدشت ساری واقع شده و به علت موقعیت جغرافیایی خوب، مناظر زیبایی از جنگل‌ها، رودخانه‌ها و کوه‌های اطراف را به نمایش می‌گذارد.

این منطقه به‌ویژه در فصل‌های بهار و تابستان به دلیل آب و هوای مطبوع و طبیعت سرسبز، مورد توجه گردشگران قرار می‌گیرد و نمای پانورامایی عالی از شهر را ارائه می دهد. در ادامه به معرفی ویژگی‌ها و مشخصات این منطقه می‌پردازیم:

ویژگی‌ها

  • ارتفاع: بام مهدشت در ارتفاعات قرار دارد که به آن زیبایی خاصی می‌بخشد.
  • آب و هوا: آب و هوای معتدل و دلپذیر در فصل‌های گرم سال.
  • مناظر طبیعی: چشم‌اندازهای زیبا از جنگل‌ها و دشت‌ها.

قرمراز (آبگرم طبیعی نکا)

آبگرم طبیعی نکا معروف به قرمراز، یکی از جاهای دیدنی ساری و یکی از جاذبه‌های گردشگری و طبیعی در شهرستان نکا در استان مازندران است.

این منطقه به دلیل خواص درمانی و آب‌های گرم معدنی‌اش، مورد توجه بسیاری از گردشگران و افرادی که به سلامت و درمان طبیعی اهمیت می‌دهند، قرار گرفته است.

آبگرم طبیعی نکا (قرمراز) حدود ۲۵ کیلومتر تا شهر ساری (مرکز استان) و حدود ۱۰ کیلومتر تا شهرستان نکا فاصله دارد. دسترسی به آن با استفاده از وسایل نقلیه عمومی و شخصی آسان است.

آبگرم قرمراز در منطقه‌ای جنگلی و خوش‌آب و هوا واقع شده و به عنوان یک مرکز تفریحی و درمانی شناخته می‌شود. این آبگرم به دلیل مواد معدنی موجود در آن، خاصیت درمانی برای بیماری‌های پوستی و مفصلی دارد.

قرمراز در زبان مازندرانی به معنای “آب قرمز” است. این اسم به رنگ آب گرم‌های معدنی این منطقه اشاره دارد که ممکن است به دلیل وجود برخی از مواد معدنی مانند آهن، رنگ خاصی به خود بگیرد.

این نام نشان‌دهنده ویژگی‌های جغرافیایی و طبیعی منطقه است و به نوعی به شهرت آب گرم‌های معدنی و خواص درمانی آن‌ها در ذهن مردم محلی و گردشگران کمک کرده است.

در ادامه به بررسی ویژگی‌ها، امکانات و فعالیت‌های پیشنهادی در این آبگرم می‌پردازیم.

ویژگی‌ها

  • آب گرم معدنی: آبگرم دارای دمای بالا و غنی از مواد معدنی است که به بهبود و درمان بیماری‌ها کمک می‌کند.
  • طبیعت بکر: محیط اطراف آبگرم سرسبز و زیبا بوده و برای استراحت و آرامش بسیار مناسب است.
  • موقعیت جغرافیایی: در نزدیکی جنگل‌های سرسبز مازندران و در ارتفاعات قرار دارد.

پل ورسک

پل ورسک
پل ورسک ساری

پل ورسک یکی از بزرگترین پل های ریلی ایران و از جاهای دیدنی ساری محسوب می شود.

پل ورسک یکی از شاهکارهای معماری و مهندسی در ایران است که در شهرستان ساری و در منطقه ورسک واقع شده است.

این پل به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص و تاریخچه غنی، یکی از جاذبه‌های گردشگری محبوب در مازندران به شمار می‌آید.

پل ورسک حدود ۲۵ کیلومتر از شهر ساری فاصله دارد و برای دسترسی به آن می‌توانید از طریق جاده‌های ارتباطی به شهرستان نکا و سپس به سوی پل بروید.

پل ورسک که به نام پل آهنی نیز شناخته می‌شود، در سال ۱۳۱۴ هجری شمسی به دستور رضا شاه پهلوی ساخته شده و به عنوان یکی از نمادهای تاریخ توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل در ایران شناخته می‌شود.

این پل به خصوص به خاطر طراحی و معماری خاص خود، توجه بسیاری از مهندسان و معماران را جلب کرده است.

معنی ورسک چیست؟

کلمه “ورسک” احتمالاً از واژه‌های مازندرانی به معنای “محل آبشار” یا “محل گذر آب” می‌باشد. این نام به دلیل وجود رودخانه و مناظر طبیعی اطراف پل انتخاب شده است.

در ادامه به معرفی جامع این پل، ویژگی‌ها و امکانات آن می‌پردازیم.

ویژگی‌ها

  • معماری خاص: پل ورسک از جنس آهن و با طراحی منحصر به فرد ساخته شده است و طول آن به ۳۷۵ متر می‌رسد.
  • ارتفاع: این پل در ارتفاع بالایی از سطح زمین ساخته شده و مشرف به دره و رودخانه است.
  • تاریخی و فرهنگی: پل ورسک یک جاذبه تاریخی و فرهنگی برای بازدیدکنندگان به حساب می‌آید و براساس تاریخ، نقش مهمی در حمل و نقل ریلی ایران ایفا کرده است.

مشخصات

  • طول پل: ۳۷۵ متر
  • عرض پل: ۴.۶ متر
  • ارتفاع: تقریباً ۱۱۱ متر از سطح دریا
  • جنس: پل از فولاد و بتن ساخته شده است و به دلیل استانداردهای بالای ساخت، تاکنون در برابر حوادث طبیعی و جوی مقاوم مانده است.

خانه (عمارت) کلبادی

عمارت کلبادی
خانه (عمارت) کلبادی

از جاهای دیدنی ساری عمارت کلبادی است.

عمارت کلبادی در مرکز شهر ساری و در نزدیکی دیگر جاذبه‌های تاریخی قرار دارد و به راحتی با وسایل نقلیه عمومی و شخصی قابل دسترسی است.

خانه (عمارت) کلبادی یکی از جاذبه‌های تاریخی و ارزشمند در ساری، استان مازندران است که در قرن ۱۳ هجری قمری ساخته شده و به عنوان یکی از نمونه‌های برجسته معماری سنتی ایرانی در شمال کشور شناخته می‌شود.

این عمارت به دلیل ویژگی‌های معماری خاص و تاریخچه‌اش، مورد توجه گردشگران و علاقه‌مندان به آثار فرهنگی قرار گرفته است.

عمارت کلبادی در بافت قدیمی ساری واقع شده و به عنوان خانه‌ای تاریخی، دست‌ساختهٔ خاندان کلبادی است. این عمارت به دلیل طراحی خاص و تزئینات هنری خود، نمایانگر سبک زندگی و معماری ایرانی در زمان خود است.

این منزل به عنوان یک اثر تاریخی در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.

“کلبادی” احتمالاً از واژه‌ای مرتبط با “کلب” (به معنای امانت‌داری یا سرپناه) گرفته شده و به معنای خانه یا مکان امن برای زندگی است. این واژه همچنین ممکن است ریشه‌ای محلی داشته باشد که به یک نام خانوادگی یا نژاد خاص مرتبط باشد.

ویژگی‌ها

  • معماری خاص: عمارت کلبادی با استفاده از مصالح محلی و تکنیک‌های سنتی ساخته شده و ویژگی‌هایی نظیر ارسی‌های چوبی، گچ‌کاری و کاشی‌کاری زیبا را دارد.
  • فضاهای مختلف: این عمارت شامل بخش‌های مختلفی چون اتاق‌ها، حیاط، و دیگر فضاهای مرتبط با زندگی روزمره در زمان خود بوده است.
  • تاریخی: عمارت کلبادی به عنوان یک نمونه از زندگی اجتماعی و فرهنگی در زمان قاجار و پهلوی می‌تواند به بازدیدکنندگان اشاره‌هایی از تاریخ منطقه دهد.

مشخصات

  • سال ساخت: احتمالاً در اواسط قرن ۱۳ هجری قمری ساخته شده است.
  • تعداد طبقات: این عمارت معمولاً دارای دو طبقه است.
  • فضای داخلی: داخلی عمارت به صورت هنرمندانه‌ای تزئین شده است و شامل اتاق‌های مختلفی با کاربری‌های متفاوت است.

سرویس و خدمات جانبی

  • راهنمای گردشگری: وجود راهنماهای محلی برای توضیح و آموزش درباره تاریخ و معماری عمارت.
  • امکانات رفاهی: امکان دسترسی به کافه‌ها و رستوران‌های نزدیک برای استراحت و غذا خوردن بعد از بازدید.
  • محل پارک: امکان پارک خودرو در نزدیکی عمارت بسته به منطقه.

خانه امیر دیوان (خانه رامدانی)

خانه امیر دیوان معروف به خانه رامدانی، یکی از بناهای تاریخی و ارزشمند و یکی از جاهای دیدنی ساری، مرکز استان مازندران است.

این خانه به عنوان نمونه‌ای از معماری قاجاری در شمال ایران شناخته می‌شود و به دلیل طراحی زیبا و قدمت تاریخی‌اش، جاذبه‌ای مهم برای گردشگران و محققان به شمار می‌آید.

خانه امیر دیوان در مرکز شهر ساری واقع شده و به راحتی از سایر نقاط شهر قابل دسترسی است. فاصله آن تا دیگر جاذبه‌های تاریخی نیز کم است که امکان بازدید از چندین مکان مختلف را در یک روز فراهم می‌کند.

خانه امیر دیوان در اوایل قرن ۱۳ هجری قمری (معادل قرن ۱۹ میلادی) به دستور امیر دیوان رامدانی، از شخصیت‌های برجسته آن زمان، ساخته شده است.

این خانه نمایانگر فرهنگ و زندگی اجتماعی در دوره قاجاریان در مازندران است و حاوی طراحی‌های معماری خاصی است که آن را متمایز می‌کند.

سرویس و خدمات جانبی

  • راهنمای گردشگری: وجود راهنماهای محلی برای توضیحات تاریخی و فرهنگی.
  • امکانات رفاهی: در نزدیکی خانه می‌توان رستوران‌ها و کافه‌هایی که غذاهای محلی ارائه می‌دهند پیدا کرد.
  • محل پارک: امکان پارک وسیله نقلیه در نزدیکی خانه وجود دارد.

باغ شاه 

باغ شاه ساری یکی از جاهای دیدنی ساری و یکی از جاذبه‌های تاریخی و طبیعی زیبای شهر ساری در استان مازندران است.

این باغ به عنوان یکی از باغ‌های سنتی ایرانی شناخته می‌شود و با تاریخچه غنی و فضایی دلنشین، مکانی ایده‌آل برای گردشگران و علاقه‌مندان به تاریخ و طبیعت به شمار می‌رود.

باغ شاه در مرکز ساری و نزدیک به دیگر جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی واقع شده است. فاصله آن تا بسیاری از نقاط شهری کوتاه است و به راحتی می‌توان به آن دسترسی پیدا کرد.

باغ شاه، که به باغ ملی نیز معروف است، در دوره قاجاریه بنا شده و به عنوان محل سکونت و تفریح شاهان و مقامات آن زمان استفاده می‌شده است. این باغ نمایانگر معماری و طراحی باغ‌های ایرانی است و خواص زیبایی‌شناختی و فرهنگی بسیاری دارد.

ویژگی‌ها

  • معماری سنتی: طراحی باغ به سبک ایرانی صورت گرفته و شامل حوض‌ها، درختان سرسبز و مسیرهای پیاده‌روی زیبا است.
  • فضای سبز: باغ با درختان بلند و سرسبز، گل‌های رنگارنگ و فضای آرامش‌بخش، مکانی مناسب برای استراحت و آرامش است.
  • آب‌نما: وجود آب‌نماها و حوضچه‌های آب، به زیبایی‌های باغ افزوده و فضایی دلنشین برای بازدیدکنندگان فراهم می‌کند.

مشخصات

  • مساحت: باغ شاه به مساحت تقریبی ۱۱ هکتار طراحی شده است.
  • تاریخ ساخت: این باغ در دوره قاجاریه، بالغ بر چندین دهه پیش ایجاد شده و اکنون به عنوان یک اثر تاریخی حفاظت می‌شود.

برج ساعت ساری

برج ساعت ساری
برج ساعت ساری

برج ساعت ساری یکی از جاذبه‌های تاریخی و نمادین و جاهای دیدنی ساری، مرکز استان مازندران است. این برج نه تنها به عنوان یک نشانه و نماد شهری شناخته می‌شود بلکه از اهمیت تاریخی و فرهنگی بالایی نیز برخوردار است.

برج ساعت در مرکز ساری واقع شده و به راحتی از دیگر نقاط شهر قابل دسترسی است. فاصله آن تا ایستگاه‌های مهم مانند ایستگاه اتوبوس و ترمینال چند دقیقه‌ای است و در نزدیکی دیگر جاذبه‌های گردشگری نیز هست.

برج ساعت ساری در سال ۱۳۱۶ هجری شمسی به دستور شهردار وقت ساری ساخته شد و به عنوان ساعت شهری برای اطلاع مردم از زمان طراحی شده است.

این برج به زیبایی در مرکز شهر واقع شده و یکی از نقاط دیدنی و شناخته‌شده ساری به شمار می‌رود.

ویژگی‌ها

  • معماری خاص: برج ساعت با ارتفاع حدود ۲۰ متر، به سبک معماری مدرن دوران خود طراحی شده و شامل نمایی جذاب و فضایی کارآمد است.
  • ساعت بزرگ: در بالای برج یک ساعت بزرگ و قابل مشاهده از فواصل دور نصب شده که همواره زمان را به نمایش می‌گذارد.
  • تابلوی مشخصات: در کنار برج، اطلاعاتی درباره تاریخچه و مشخصات آن قرار داده شده تا بازدیدکنندگان بیشتر با آن آشنا شوند.

مشخصات

  • سال ساخت: ۱۳۱۶ هجری شمسی
  • ارتفاع: حدود ۲۰ متر
  • جنس: پیمانکاری با مصالح مستحکم و طراحی زیبا جهت زیباسازی فضای شهری

سرویس و خدمات جانبی

  • راهنمایی: وجود تابلوهای راهنما و اطلاعات در محل برای آشنایی بیشتر بازدیدکنندگان با تاریخ و کاربرد برج.
  • امکانات رفاهی: در نزدیکی برج، کافه‌ها و رستوران‌هایی با غذاهای محلی و نوشیدنی‌های متنوع وجود دارد.
  • محل پارک: امکان پارک خودرو در اطراف برج وجود دارد، البته در زمان شلوغی ممکن است دشوار باشد.

برج رسکت

برج رسکت
برج رسکت ساری

از جاهای دیدنی ساری برج رسکت است.

برج رسکت یکی از آثار تاریخی و ارزشمند در شهرستان ساری واقع در استان مازندران است. این برج به عنوان نمونه‌ای از معماری اسلامی و سنتی ایرانی شناخته می‌شود و دارای ویژگی‌های منحصر به فردی است.

برج رسکت در حومه ساری و در نیمه شمالی کشور قرار دارد. فاصله آن تا مرکز شهر ساری با خودرو حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه است و در مسیرهای دسترسی عمومی و خصوصی راحت قابل دسترسی است.

برج رسکت به عنوان یک اثر تاریخی، در منطقه‌ای باستانی از ساری واقع شده و به دوران قرون وسطی برمی‌گردد. این برج، به عنوان یکی از نمادهای فرهنگی منطقه و محل دفن شخصیت‌های مهم تاریخی محسوب می‌شود.

معنی رسکت

“رسکت” به معنای “برج” یا “مقبره” است و به نوعی به جایگاه‌های مهم و مذهبی اشاره دارد. این کلمه نشان‌دهنده اهمیت این بنا در گذشته و جایگاه آن در فرهنگی است که در آن زمان وجود داشت.

ویژگی‌ها

  • معماری خاص: برج رسکت با استفاده از مصالح محلی و تکنیک‌های سنتی ساخته شده و تزئینات خاصی مانند گچ‌کاری و کاشی‌کاری را شامل می‌شود.
  • ارتفاع: این برج معمولاً با ارتفاعی مناسب، نمایی قابل مشاهده از فواصل دور دارد.
  • محل دفن: این برج به عنوان محل دفن برخی از شخصیت‌های بزرگ و مهم منطقه، اهمیت بیشتری پیدا کرده و به نوعی با تاریخ و فرهنگ محلی گره خورده است.

مشخصات

  • سال ساخت: این برج به دوران قاجار و قبل از آن می‌رسد و اطلاعات دقیقی از سال ساخت آن وجود ندارد، اما معماری آن نشان‌دهنده قدمت زیادش است.
  • ارتفاع: به طور تقریبی، ارتفاع برج حدود ۵ الی ۷ متر است.
  • جنس بنا: برج عمدتاً از آجر و سنگ با تزئینات گچی ساخته شده است.

برج لاجیم

برج لاجیم ساری
برج لاجیم ساری

برج لاجیم یکی از آثار تاریخی و زیبا در استان مازندران و یکی از جاهای دیدنی ساری است. این برج با تاریخ وغنای فرهنگی، به عنوان یک جاذبه گردشگری شناخته می‌شود و نمایانگر معماری سنتی ایرانی است.

برج لاجیم در حدود 20 کیلومتری شمال شرق ساری و در مسیر جاده‌ای راحت قرار دارد. دسترسی به آن از طریق خودروهای شخصی و عمومی میسر است و زمان رسیدن از ساری به لاجیم حدود ۳۰ دقیقه است.

برج لاجیم در روستای لاجیم واقع شده و به عنوان یکی از معروف‌ترین بناهای تاریخی این منطقه شناخته می‌شود. این برج به عنوان مقبره‌ای از دوره‌های گذشته، نشان‌دهنده فرهنگ و تاریخ غنی مردم این سرزمین است.

معنی لاجیم

لاجیم به معنای “جایگاه آرامش” یا “محل زندگی” است و به نوعی با آرامش و سکونت گره خورده است. این نام عموماً به دلیل مناظر زیبا و طبیعی اطراف این منطقه انتخاب شده است.

ویژگی‌ها

  • معماری خاص: برج لاجیم به سبک معماری اسلامی ساخته شده و نمای برجسته آن با استفاده از مصالح محلی طراحی شده است.
  • ارتفاع: این برج حدود ۲۰ متر ارتفاع داشته و قابل مشاهده از فاصله‌های دور است.
  • تزئینات داخلی: درون برج تزئینات گچ‌بری و کتیبه‌های قدیمی وجود دارد که اطلاعاتی درباره تاریخ آن ارائه می‌دهد.

مشخصات

  • سال ساخت: تاریخ دقیقی برای ساخت این برج موجود نیست، اما بر اساس سبک معماری و شواهد تاریخی، به قرن نهم هجری قمری مربوط می‌شود.
  • جنس بنا: این برج عمدتاً از آجر و سنگ ساخته شده و دارای تزئینات و طراحی منحصر به فرد است.
  • مساحت: مساحت دقیق برج اعلام نشده، اما فضای اطراف آن با معماری و مناظر طبیعی بسیار زیبا احاطه شده است.

باداب سورت

باداب سورت
باداب سورت ساری

باداب سورت یکی از پدیده‌های طبیعی و زمین‌شناسی منحصر به فرد در شهرستان ساری بخصوص در منطقه چهاردانگه مازندران و یکی از جاهای دیدنی ساری است.

این منطقه به خاطر چشمه‌های آب گرم و جاذبه‌های طبیعی اش شناخته می‌شود و سالانه گردشگران زیادی را به سوی خود جلب می‌کند.

باداب سورت مجموعه‌ای از سازندهای تراورتن پلکانی که توسط چشمه‌های معدنی ایجاد شده‌اند.

باداب سورت در حدود ۳۰ کیلومتری شمال ساری واقع شده و دسترسی به آن از طریق جاده‌های آسفالته و مناسب به راحتی ممکن است. زمان سفر از ساری به باداب سورت حدود ۱ بازه زتتاح ۲ ساعت است.

باداب سورت به‌عنوان یکی از مهم‌ترین و زیباترین چشمه‌های آب گرم کشور شناخته می‌شود. این چشمه‌ها دارای آب‌های غنی از مواد معدنی‌اند و به دلیل ساختار خاص زمین شناسی خود، آب‌های معدنی را در سطح شیب‌دار از تپه‌ها و دامنه‌های کوهستانی می‌سازند.

معنی باداب سورت

“باداب” به زبان فارسی به معنی “چشمه‌های آبگرم یا معدنی” است و “سورت” به معنای “سرازیر شدن” یا “رود”، به این ترتیب این نام به بیان ویژگی طبیعی و سیلابی بودن چشمه‌ها اشاره دارد.

ویژگی‌ها

  • چشمه‌های آب گرم: چشمه‌های باداب سورت دارای دمایی متغیر و غنی از مواد معدنی هستند که برای درمان برخی بیماری‌ها مفید تشخیص داده می‌شوند.
  • مسیرهای زیبا: وجود مسیرهای زیبا و طبیعی که به چشمه‌ها می‌رسند، تجربه‌ای خاص از پیاده‌روی در دل طبیعت را فراهم می‌آورند.
  • رنگ‌های جذاب: رسوبات موجود در چشمه‌ها باعث ایجاد رنگ‌های زیبای آبی و سبز در سطح می‌شوند که نمایی منحصر به فرد ایجاد می‌کند.

چشمه های آب گرم لاریجان

چشمه آبگرم لاریجان
چشمه های آبگرم لاریجان در ساری

از جاهای دیدنی ساری مجموعه چشمه های آبگرم لاریجان است.

چشمه‌های آبگرم لاریجان یکی از جاذبه‌های طبیعی و گردشگری استان مازندران و شهرستان آمل به شمار می‌روند. این چشمه‌ها به دلیل خواص درمانی و طبیعی بودن، سالانه گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کنند.

چشمه‌های آبگرم لاریجان در حدود ۲۰ کیلومتری شمال شرق آمل و در حدود ۱۰۰ کیلومتری از ساری واقع شده‌اند. برای دسترسی به این منطقه از طریق جاده‌های آسفالته و باریک، معمولاً عرض یک ساعت سفر با خودرو محدود می‌شود.

چشمه‌های آبگرم لاریجان در روستای لاریجان واقع در ۲۰ کیلومتری شمال شرق آمل قرار دارند. این منطقه به خاطر چشمه‌های آب گرم و محوطه‌های طبیعی زیبا، به ویژه در فصل تابستان و بهار، میزبان گردشگران و طبیعت‌گردان بسیاری است.

ویژگی‌ها

  • آب گرم معدنی: دمای آب این چشمه‌ها معمولاً بین ۳۰ تا ۷۰ درجه سانتی‌گراد متغیر است و دارای مواد معدنی مفید برای درمان برخی بیماری‌ها مانند دردهای مفصلی و پوستی می‌باشد.
  • پادتن‌های طبیعی: آب معدنی لاریجان به دلیل وجود مواد معدنی مختلف مانند سولفات، کلرید و بیکربنات دارای خواص درمانی خوبی است.
  • محیط طبیعی: منطقه اطراف چشمه‌ها به خاطر قرارگیری در دامنه‌های جنگلی و کوهستانی، دارای مناظر زیبا و دل‌انگیز است که تجربه‌ای خاص از طبیعت در اختیار بازدیدکنندگان قرار می‌دهد.

از سایر جاهای  دیدنی ساری می توان به غار هوتو، غار کمربند، مسجد مرکزی ساری (اولین مسجد شمال ایران)،امامزاده یحیی ساری
،مسجد حاج مصطفی خان، مقبره یاحا، آرامگاه زین العابدین و آرامگاه عباس اشاره کرد

بهترین زمان برای سفر به ساری

سفر به ساری
نمایی از جنگل در ساری

بعد از معرفی جاهای دیدنی ساری نوبت به زمان سفر می رسد. بهترین زمان برای سفر به ساری در ماه های بهار و پاییز است که هوا معتدل است و مناظر طبیعی در پر جنب و جوش ترین حالت خود هستند.

فصل بهار گل‌های شکوفه و فضای سبز سرسبز را به ارمغان می‌آورد، در حالی که پاییز پرده‌هایی از شاخ و برگ‌های رنگارنگ را ارائه می‌دهد.

تابستان‌ها می‌تواند گرم و مرطوب باشد، اما نزدیکی به دریای خزر فرصت‌های فراوانی را برای خنک شدن فراهم می‌کند.

راه های سفر به ساری

با هواپیما

فرودگاه بین المللی دشت ناز در شمال شرقی و کمتر از 10 کیلومتر از مرکز شهر فاصله دارد. از فرودگاه ساری چهار پرواز روزانه در فصل تابستان و شش پرواز هفتگی در سایر فصول به مقاصد تهران، مشهد، شیراز، کیش و اهواز  وجود دارد.

با قطار

این شهر از آنجایی که در شاخه اصلی راه آهن ایران قرار دارد با قطار به گرگان و تهران و از آنچا به ایستگاه های شهرهای تهران، مشهد، شاهرود، یزد و زنجان نیز متصل است.

با ماشین

سفر با ماشین به ساری از نقاط مختلف ایران تجربه و زمان مناسبی برای لذت بردن از مناظر زیبا و فرهنگ‌های متفاوت است. هر مسیری به ساری می‌تواند جذابیت‌های خاص خود را داشته باشد.

با اتوبوس

در ساری 5 پایانه اتوبوس وجود دارد. سفر با اتوبوس به ساری و از ساری می‌تواند گزینه‌ای مناسب و راحت باشد، به ویژه برای آن دسته از مسافرانی که تمایل دارند از ترافیک و هزینه‌های مربوط به سفر با ماشین شخصی بپرهیزند.

با قایق

سفر با قایق به ساری و از ساری برای بازدید از جاهای دیدنی ساری یک تجربه خاص و جذاب به شمار می‌آید، مخصوصاً برای آن‌هایی که می‌خواهند از مناظر طبیعی و زیبایی‌های دریایی لذت ببرند.

ساری به عنوان یک شهر ساحلی نزدیک به دریای خزر، گزینه‌ای برای سفر با قایق از برخی بنادر دیگر است.

در حال حاضر، ساری به طور مستقیم یک بندر مسافری بزرگ ندارد، اما می‌توانید از بنادر نزدیک نظیر بندر نوشهر، فریدون کنار و بندر انزلی برای سفر به برخی شهرهای شمالی ساحلی استفاده استفاده کرد.

حمل و نقل برای گشت و گذار در شهر و بازدید از جاهای دیدنی ساری

ساری با شبکه ای از جاده ها و حمل و نقل عمومی به خوبی متصل است. اتوبوس ها و تاکسی ها به راحتی در دسترس هستند و گشت و گذار در شهر و اطراف آن را آسان می کنند.

برای کسانی که گزینه‌های انعطاف‌پذیرتر را ترجیح می‌دهند، اجاره خودرو نیز یک گزینه است که آزادی بیشتری را برای بازدید از مناطق دورافتاده و جاذبه‌های طبیعی فراهم می‌کند.

گزینه های اقامت در ساری

از هتل‌های مجلل گرفته تا مهمان‌خانه‌های دنج، ساری طیف وسیعی از گزینه‌های اقامتی را متناسب با بودجه‌ها و ترجیحات مختلف ارائه می‌دهد. مسافران گران‌قیمت می‌توانند از امکانات هتل‌های پنج ستاره لذت ببرند.

در حالی که بازدیدکنندگان مقرون به صرفه می‌توانند مهمان‌خانه‌های راحت و مقرون به صرفه‌ای پیدا کنند که طعم مهمان‌نوازی محلی را ارائه می‌دهند.

در ساری مانند سایر شهرهای شمالی، ویلاها برای اقامت بهتر از هتل ها هستند، به خصوص ویلاهایی که در نزدیکی ساحل قرار دارند و قیمت بیشتری دارند.

اما اگر ترجیح می دهید در هتل اقامت کنید، می توانید یکی از هتل های خوب ساری مانند سالار دره را انتخاب کنید که یک هتل جنگلی 4 ستاره عالی است که در 12 کیلومتری شهر قرار دارد.هتل نارنج، هتل بادله، هتل کاردانی، هتل مزرعه، هتل آپارتمان سارویه، هتل اسرم از دیگر هتل های مناسب این شهر هستند.

همراه با هتل ها، اتاق های مهمان (مهمان پذیر) زیادی وجود دارد که مخصوصاً در خیابان نادر (خیابان جمهوری اسلامی) در مرکز شهر و جنب پل تجن موجود است

غذاهای محلی: در ساری چه بخوریم

در گذر از جاهای دیدنی ساری بد نیست نگاهی به غذاهای محلی این خطه نیز داشته باشیم. غذاهای ایرانی متنوع و خوش طعم است و ساری نیز از این قاعده مستثنی نیست. رستوران‌های شهر و غرفه‌های غذای خیابانی فرصت‌های فراوانی را برای لذت بردن از این طعم‌های سنتی فراهم می‌کنند.

از غذاهای محلی ساری می توان به میرزاقاسمی، ترش تره (خورش تره) و باغالی پلو اشاره کرد

در ساری از کجا خرید کنیم؟

بازار ساری
بازار میوه ساری

بعد از معرفی جاهای دیدنی ساری نوبت به بازار و خرید می رسد. بازارهای شلوغ ساری ضیافتی برای حواس است که همه چیز را از محصولات تازه گرفته تا کالاهای دست ساز عرضه می کند.

بازار اصلی مکان مناسبی برای تجربه زندگی محلی، خرید سوغاتی و نمونه‌برداری از غذاهای محلی است.

چانه زنی یک روش معمول است، بنابراین بازدیدکنندگان باید آماده چانه زدن برای بهترین قیمت ها باشند.

ساری مانند سایر شهرهای ایران صنایع دستی و سوغات خاص خود را دارد.

وسایل چوبی، حصیر، گلیم، جاجیم، جوراب های دست ساز، نمد و سفال از محبوب ترین سوغاتی های ساری هستند که می توانید آن ها را از بازارهای شهر مانند بازار ترکمان و امام رضا خریداری کنید.

ماهی نیز سوغاتی خوشمزه ساری است که می توانید بهترین نوع آن را از بازار بزرگ ماهی فروشان ساری تهیه کنید.

اگر به مراکز خرید مدرن علاقه دارید، باید به خیابان های فرهنگ و قارن بروید که در آن مراکز خرید خوب زیادی وجود دارد، مثلاً مراکز خرید الهیه، سیتی سنتر، پردیس و مفیدی.

چندین مکان در ساری برای خرید وجود دارد. این موارد عبارتند از:

بازار بزرگ امام رضا (نزدیک ورودی شرقی)
بازار نرگسیه (نزدیک مرکز شهر)
بازار ماهی فروشان
مجتمع تجاری مهر
مجتمع تجاری انقلاب
مراکز خرید و مراکز خرید زیادی در خیابان قران در نزدیکی مرکز شهر مانند مرکز خرید الهیه وجود دارد.

نتیجه گیری

ساری شهری است که با تاریخ غنی، زیبایی های طبیعی خیره کننده و فرهنگ پر جنب و جوش، مسافران را به خود جذب می کند. جاهای دیدنی ساری کم نیستند. از کاوش در مکان‌های باستانی گرفته تا چشیدن غذاهای لذیذ محلی، بازدیدکنندگان دلایل بی‌شماری برای عاشق شدن به این مقصد دلربا پیدا خواهند کرد.

چه به دنبال ماجراجویی، آرامش یا غوطه ور شدن در فرهنگ باشید، ساری تجربه ای فراموش نشدنی را ارائه می دهد که خاطرات ماندگاری را برای شما به یادگار می گذارد.

سئوالات متداول در مورد جاهای دیدنی ساری

در اینجا به برخی از سوالات متداول درباره جاهای دیدنی ساری و سفر به این شهر زیبا پرداخته می‌شود:

۱. بهترین زمان برای سفر به ساری و بازدید از جاهای دیدنی ساری چه زمانی است؟

بهترین زمان برای سفر به ساری، فصل بهار و پاییز است. در این فصول، آب و هوا مطبوع و طبیعت بسیار زیبا می‌شود.

2. آیا به ساری وسایل نقلیه عمومی وجود دارد؟

بله، ساری دارای سیستم حمل‌ونقل عمومی شامل اتوبوس‌ها و تاکسی‌ها است که می‌تواند در جابجایی شما در شهر کمک کند.

بهترین راه برای رسیدن به ساری پرواز داخلی از تهران یا اتوبوس است که مسیری دیدنی از شمال ایران را ارائه می دهد.

3. آیا در ساری برای بازدید از جاهای دیدنی ساری اقامتگاه‌های مناسب وجود دارد؟

بله، ساری دارای هتل‌ها، مهمان‌سراها و ویلاهای اجاره‌ای متعددی است که مناسب برای اقامت گردشگران است.

4. آیا غذاهای محلی خاصی در ساری وجود دارد؟

بله، ساری انواع غذاهای محلی دارد. غذاهایی که حتما باید امتحان کنید عبارتند از میرزا قاسمی، باقالی پولو و ترش تره که همگی میراث غنی آشپزی منطقه را به نمایش می گذارند. از غذاهای دیگر می توان به موارد ذیل اشاره نمود :

  • قیمه سیب زمینی ساری
  • چوچاق (یک نوع دلمه محلی)
  • کباب ماهی و مرغ محلی

5. آیا فعالیت‌های تفریحی در ساری وجود دارد؟

بله، در ساری می‌توانید از فعالیت‌هایی مانند پیاده‌روی در طبیعت، کوهنوردی، قایق‌سواری در دریاچه‌ها، و تماشای پرندگان در تالاب‌ها لذت ببرید.

6. چگونه می‌توان به ساری سفر کرد؟

ساری از طریق جاده‌ها و خطوط ریلی به سایر شهرها متصل است و می‌توانید با اتوبوس، ماشین شخصی یا قطار به این شهر سفر کنید.

7. فاصله ساری تا سایر شهرها چقدر است؟

  • ساری تا تهران (حدود ۲۳۵ کیلومتر)
  • ساری تا نوشهر (حدود ۸۰ کیلومتر)
  • ساری تا تنکابن (حدود ۱۴۰ کیلومتر)

8.سوغاتی های منحصربفرد برای خرید در ساری چیست؟
فرش های دستباف، سفال، و محصولات غذایی محلی مانند میوه های خشک و آجیل سوغاتی های محبوبی هستند که نشان دهنده هنر و فضل کشاورزی منطقه است.

دسته‌بندی سفر کجا بریم؟
اشتراک گذاری
نوشته‌های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت